Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Παρακολούθηση…της 3ης Τακτικής Συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Με την παρουσία δύο Αντιδημάρχων, κ.κ.  Γ Παπαδόπουλου και Σ. Κύρλου  και με ένα τέταρτο καθυστέρηση, λόγω σταδιακής προσέλευσης των Τοπικών Συμβούλων, αλλά με πλήρη απαρτία, ξεκίνησε η     Τακτική Συνεδρίαση,  την Δευτέρα 28 /03/2011 και ώρα 19:00, στο «Σπίτι του Αθλητισμού» στη Ν. Ερυθραία,  το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας  Ν. Ερυθραίας, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για  τα παρακάτω θέματα:
1. Χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων (στερεοφωνικό συγκρότημα μικρής ισχύος) στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΜΠΑΡ» σε ισόγειο κύριο χώρο της εταιρείας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.  επί της οδού Ελ. Βενιζέλου αρ. 61, Ν. Ερυθραία, για το έτος 2011.
2. Εξέταση αιτήματος δημότη για την υποβολή πρότασης  για αναπηρική θέση στάθμευσης επί της οδού Κρήνης 22 στη Ν. Ερυθραία.
Ετέθησαν δύο εκτός ημερήσιας διάταξης   θέματα:
- Το πρώτο θέμα αφορούσε την αλλαγή του τόπου και του χρόνου διεξαγωγής  της 2ης  τακτικής  Συνεδρίασης, στις 11 /03/2011, από τις 19.00 στις 14.00ς με θέμα: Προτάσεις για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Κηφισιάς.
Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Α.  Ξενάκης  προσπάθησε να εξηγήσει, πως η αλλαγή αυτή συνέβη , λόγω καιρικών συνθηκών, οι οποίες προκαλούσαν διακοπές ρεύματος και δεν είχε την πρόθεση να  μην  κατατεθούν και άλλες προτάσεις επί του θέματος, όπως του καταλογίστηκαν.  
Σχεδόν επέπληξε την κ. Σ. Κονίδα  (Κοινοτική Σύμβουλος του Συνδυασμού «Πόλη Φως»),  που το θέμα πήρε τέτοιες  διαστάσεις και έφτασε ως το Δημοτικό Συμβούλιο μέσω της κ. Α.  Συνοδινού  (επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη Φως»)
Η κ. Κονίδα παίρνοντας το λόγο, είπε ότι πληροφορήθηκε  μεν από τον ίδιο τηλεφωνικά  την ώρα διεξαγωγής αλλά όχι και  τον τόπο! Βλέπε ρεπορτάζ της Kifisia Press στις 11/03/2011 με θέμα «Η «οδύσσεια»……της Κοινοτικής Συμβούλου…….κατά την 2η Τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας»!
Στη συνέχεια η κ. Ε. Παναγιωτίδου του συνδυασμού «Η Πόλη που Αξίζουμε»  κατέθεσε στο προεδρείο έγγραφο-καταγγελία για το συμβάν και διαμαρτυρήθηκε έντονα, διότι ενημερώθηκε για την αλλαγή χρόνου και τόπου τηλεφωνικά μόλις στις 12.15μμ  δίνοντας έμφαση στην παρατυπία του συμβάντος.
Υπήρξε έντονος προφορικός διαπληκτισμός μεταξύ κ. Παναγιωτίδου και  Προέδρου, ο οποίος τελείωσε με την  φράση του Προέδρου….«Εσείς με εκλέξατε, άρα λοιπόν να ακούτε και να κάνετε ότι σας λέω»!
- Το δεύτερο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, που απασχόλησε το Κοινοτικό Συμβούλιο, ήταν η επιστολή-διαμαρτυρία έξι συλλόγων της Νέας Ερυθραίας  Αρ.Πρωτ. 11178/23-03-2011 προς τον Δήμαρχο Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας - Εκάλης για την   απόφαση του κ. Χιωτάκη  να πραγματοποιηθεί μία παρέλαση στην Κηφισιά.
Η κ. Β. Τσαγκάρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, του 1ου  Δημοτικού  Σχολείου Ν. Ερυθραίας, ανέπτυξε το θέμα, λέγοντας ότι…..«οι κάτοικοι της Ν. Ερυθραίας διαφωνούν με την απόφαση του κ.  Δημάρχου και ότι επιθυμούν οι παρελάσεις να γίνονται στις έδρες των σχολείων τους , ώστε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και να έχουν τη δυνατότητα όλα τα μέλη της οικογένειας να καμαρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που θα αποτίνουν τιμή στους ήρωες, στον τόπο τους. Τα παιδιά μας χρειάζονται αγάπη και αναγνώριση και όχι επισημότητες. Δεν χρειάζονται μεγαλειώδεις και πολυδάπανες παρελάσεις που συνεπάγονται ταλαιπωρία μαθητών και οικογενειών».
Απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Σ.  Κύρλος, ο οποίος στην προσπάθεια του να κατευνάσει τα πνεύματα και να κερδίσει τις εντυπώσεις , έπεσε σε αντιφάσεις!
Ενώ στην αρχή είπε, ότι η Δημοτική Αρχή έμεινε εκτεθειμένη από την κεντρική εξουσία, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης και εν αναμονή διευκρινιστικού φαξ από το ΥΠΕΣ,  καθυστερούσε η λήψη μιας  από κοινού απόφασης  Δημάρχου και Διευθυντών σχολείων για να ορισθεί  ο τόπος της παρέλασης. Ερωτηθείς από τον γράφοντα, εάν υπάρχει πρόβλεψη στον Καλλικράτη, η απάντηση ήταν θετική…..«Ναι, ένας  δήμος μια παρέλαση!» Όσο αφορά δε την απόφαση, αυτή την πήρε ο κ. Δήμαρχος στις 17/03/2011!!
- Στο πρώτο προ ημερήσιας διάταξης  θέμα, ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε το σώμα, ότι ο φάκελος είναι πλήρης και ψηφίζετε.
Η κ. Α. Πετούση (Μαρίνα) του συνδυασμού «Η Πόλη  που Αξίζουμε»  παρατήρησε,  ότι από τον φάκελό της, έλλειπε το έγγραφο Η 1941/ 20/01/11 από την υγειονομική υπηρεσία.  Εξοργιστικά αξιοπρόσεκτο υπήρξε το γεγονός, ότι το  προεδρείο και ο κ. Κύρλος προσπάθησαν επί ένα τέταρτο  να την πείσουν περί του αντιθέτου.
Κατά την ψηφοφορία η κ. Πετούση   ψήφισε παρούσα, η κ. Κονίδα κατά και η κ. Καυγαλάκη κατά!
- Για το δεύτερο θέμα το λόγο πήρε  ο δεύτερος παρευρεθείς Αντιδήμαρχος κ. Γ.  Παπαδόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι το θέμα αφορά στο κυκλοφοριακό και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δ.Σ.
Όπως γίνεται κατανοητό οι δύο Αντιδήμαρχοι δεν ευρέθησαν τυχαία στο Κ.Σ. Ν. Ερυθραίας. Ο μεν κ. Κύρλος παρευρέθη για να αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις των συμπολιτών του, ο δε κ. Παπαδόπουλος  για να καλύψει νομικά το δεύτερο θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου