Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

> Ενδιαφέροντα Παιδικά Εργαστήρια διοργανώνει τον Απρίλιο 2011 το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο Γαία  στην Κηφισιά για τις εξής ημερομηνίες: Κυριακή 10 Απριλίου 2011 «Στα ίχνη των Δεινοσαύρων» και Κυριακή 17 Απριλίου 2011 «Φυτικές Βαφές» (για παιδιά 6 - 13ετών) . Επίσης η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη θα αφηγείται  μύθους του Αισώπου «Σα στο σπίτι σου χελώνα», τις Κυριακές 8, 22 και 29 Μαΐου 2011, στον μαγευτικό κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.  Ώρα έναρξης: 12:00. Διάρκεια προγράμματος: 60 λεπτά. Κόστος συμμετοχής: 10,00 ευρώ.


> Η έκθεση «Το Βιβλίο: Διαχρονική Πορεία στην  Εκπαίδευση του Έλληνα» που θα διαρκέσει έως 30 Ιουνίου 2011, παρουσιάζει δείγματα της εκπαιδευτικής βιβλιοπαραγωγής από τα χρόνια της εδραίωσης της τυπογραφικής τέχνης των Ελλήνων. Με την ευκαιρία αυτή στις 13 Απριλίου 2011 θα μιλήσει ο καθηγητής κ. Φάνης Κακριδής  με θέμα «Σχολικά βιβλία , άλλοτε και τώρα» και στις 4 Μαΐου ο καθηγητής Dr.Hans Eideneir με τίτλο «Ο δάσκαλος Αίσωπος». Έναυσμα για την έκθεση αυτή στάθηκε η πλούσια προσωπική συλλογή του κ. Παύλου Μπαλογιάννη. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο έργο και τη μνήμη της μεγάλης ελληνίστριας  κ. Jacqueline de Romilly.

> Βοτανική Εκδρομή στο όρος Σαϊτά διοργανώνεται την Κυριακή 8 Μαΐου 2011. Πάνω από τη μαγευτική πεδιάδα του Φενεού - γνωστή και ως Κορινθιακή Ελβετία - υψώνεται ο Σαϊτάς, ένα σχετικά άγνωστο βουνό που όμως αποκαλύφθηκε πως φιλοξενεί μερικούς από τους σπανιότερους βοτανικούς θησαυρούς της χώρας μας. Ξεναγεί ο κ. Δ. Μέρμηγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου