Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Τα Συμφέροντα των Δημοτικών Συμβούλων!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Την περασμένη βδομάδα οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι κλίθηκαν να ψηφίσουν τον «Συμπαραστάτη» του Δημότη και της Επιχείρησης.

Υποψηφιότητες για τον Δήμο Κηφισιάς ήσαν (14) δέκα τέσσερις συμπολίτες μας πιστεύοντας στον θεσμό και στις ικανότητες τους, αλλά και στις σοβαρές αρμοδιότητες που εκχωρούνται από τον Καλλικράτη για την προστασία του Δημότη από την κακοδιαχείριση, εκτέθηκαν προς τους  41 αιρετούς μας.

Τι αποφάσισαν οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι; ΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ!!

Γιατί;  Γιατί αυτός που θα εκλεγόταν, όποιος και αν ήταν, θα τους έβαζε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι! Θα ήλεγχε τι κάνουν, πως το κάνουν και γιατί το κάνουν!

«Ο συμπαραστάτης  δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους».......λεει ο Καλλικράτης!

Το λάθος του Καλλικράτη είναι ότι δεν τους υποχρέωνε να εκλέξουν «Συμπαραστάτη», δεν τους επέβαλε να μην βγουν από το Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν εκλέξουν ένα συμπολίτη μας  με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν, συμπολίτευση και αντιπολίτευση και να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα να έχουμε κάποιον «να του πούμε το παράπονο μας».

- Αν η δημοκρατική τους ευαισθησία υπήρχε,

- Αν η ευθύνη τους απέναντι στους πολίτες που τους εξέλεξαν υπήρχε,

- Αν στο μυαλό τους υπήρχε το καλό της Πόλης και μάλιστα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες για όλους μας,

- Αν η διαφάνεια είναι κάτι που το θέλουν στην πράξη,

- Αν δεν φοβόντουσαν τον έλεγχο στις πράξεις τους,

- Αν πίστευαν ότι εξελέγησαν για να «υπηρετήσουν» και όχι να «εξουσιάζουν»

τότε θα είχαν εκλέξει τον «Συμπαραστάτη» μας!

Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να μας αγνοούν, να αποφασίζουν με μόνο γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον, την αδιαφάνεια και την συνέχιση αλαζονικών στάσεων και συμπεριφορών και όχι τις δημοκρατικές διαδικασίες και το συμμάζεμα του Δήμου;

Δυστυχώς ΕΜΕΙΣ! Ας προσέχαμε και ας βάλουμε μυαλό!

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, η στάση και η απόφαση σας να μας αφαιρέσετε ένα σημαντικό δικαίωμα, μας απογοήτευσε και μας θύμωσε! Μπορούσατε και δεν θέλατε!!

Δεν δέχομαι τις δικαιολογίες σας..... όποιες και αν είναι!

Και εις ανώτερα!!!.......Συγχαρητήρια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου