Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Συνέβη θαύμα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ
Στην Χώρα αυτή που θεμελιώνουμε ετοιμόρροπα, που κτίζουμε αφήνοντάς τα ασυντήρητα, που  τέλος όταν καταρρέουν δεν έχουν καν κληρονόμους, φως  ελπίδας άναψε.
Φως η εξαίρεση του κανόνα.  Αυτή είναι η δημιουργία Δημοτικής Παράταξης στην Κηφισιά ως συνέχεια του Συνδυασμού που τρίτευσε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Έχει μέλλον, διαθέτει πιστούς  και εμπνέει. Εμπνέει ότι πείθει πρωτίστως τούς πρωταγωνιστές και παράλληλα όσους συνδράμουν. Έτσι ένα ξεκίνημα  έχει προοπτική, και πάει βήματα πιο πέρα.
Έσπασε μια παράδοση και ο αυτοσεβασμός  κατίσχυσε της ασυνέπειας.
Την Κυριακή 20/2/2011 εγκρίθηκε το καταστατικό της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως»  εντός δε των προσεχών ημερών εκλέγονται τα όργανα που αυτό προβλέπει.

Η δεσμευτική υπόσχεση, των προσώπων που στελέχωσαν τον συνδυασμό, προς τούς δημότες, ότι θα προσφέρουν τις δυνάμεις τους προς όφελος  των πόλεων του νέου Δήμου Κηφισιάς δεν έμεινε μετέωρη ή έωλη.  
Ήταν συνηθισμένο να  συντίθεται  εκ των ενόντων ένας εκλογικός Συνδυασμός από πρόσωπα, προτεινόμενα από κόμματα  ή από το επί κεφαλής υποψήφιο  για τον ρόλο του Δημάρχου, τα οποία σχεδόν ξαφνιασμένα ξυπνούσαν με οράματα και σχέδια για τη Πόλη.
Συντάσσονταν στο πόδι μια αμετροεπής διακήρυξη αρχών και μια αντιγραφή προγραμματικών θέσεων, ενεργοποιούνταν επίσης ένας κομματικός ή και δύο - σε περίπτωση συνεργασιών - και φουλ ολοταχώς για κομματική αριθμητική.
Η τοπική αυτοδιοίκηση υπήρχε ως πρόσχημα και ως εφαλτήριο προσωπικών φιλοδοξιών ενώ η στελέχωσή της σπάνια ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις  του θεσμού και των προσδοκιών των δημοτών.
Οι απογοητεύσεις, οι ματαιώσεις, οι διαψεύσεις,  με αυτής της ποιότητας υλικά κτίζονταν.
Σήμερα, τρία χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές, συγκροτείται μία Δημοτική Παράταξη που θα μελετήσει το Πρόγραμμά της ξανά, θα διατάξει τις δυνάμεις της, θα θέσει τις προτεραιότητές της, θα διευρύνει τις σχέσεις με τους δημότες ανά γειτονιά και τέλος θα καλλιεργήσει βάσιμες προσδοκίες και ρεύμα μεγέθυνσης στο εκλογικό Σώμα.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φως» όπως φαίνεται θέλει να υπερβεί κομματικές εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, επιδιώκει να απευθυνθεί στο σύνολο των δημοτών  των τριών πόλεων, δηλώνοντας ειλικρινή πρόθεση δημιουργίας, με την σύμπραξη των δημοτών, των προϋποθέσεων  αλλαγής των πραγμάτων στον Δήμο.
Καλή επιτυχία! Το θαύμα ας αποδειχθεί διαρκές και αξιόπιστο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου