Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 23/02/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με 35 παρόντα και 6 απόντα μέλη του Δ.Σ. η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί (10) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Αρ. Πρωτ. 6 ημερομηνίας 18/02/2011.

Σημειώνω χαρακτηριστικά....

Θέμα Νo.1 Για την επιλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» σύμφωνα με τον Νόμο 3852/2010, η Πρόεδρος του Δ.Σ. ξεκινά την διαδικασία παρουσιάζοντας την λίστα των 14 υποψηφίων εκ των οποίων 13 παρέστησαν. Ακολούθησε.....

-  μια ολιγόλεπτη παρουσίαση κάθε υποψηφίου

- η 1η ψηφοφορία και μετά η 2η ψηφοφορία για την επιλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» ανάμεσα στους 13 υποψηφίους!

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο κ. Χιωτάκης επεσήμανε πως ο νόμος είναι αρκετά ελεύθερος και ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκλογή του «Συμπαραστάτη» που γίνεται από τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου (ώστε να είναι ένα πρόσωπο κύρους) κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας! Ο θεσμός, συνέχισε, απλά ακυρούται και ο Δήμος Κηφισιάς δεν θα έχει «Συμπαραστάτη»!

Στην 1η ψηφοφορία ο κ. Γιώργος Θωμάκος συγκέντρωσε 9 ψήφους και η κ. Δάφνη Φιλιππάκη 5 ψήφους από τους 35 ψήφους των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων!

Στην 2η και τελική ψηφοφορία η κ. Δάφνη Φιλιππάκη συγκέντρωσε 8 ψήφους και ο κ. Γιώργος Θωμάκος 6 ψήφους.

Αποτέλεσμα το Δημοτικό Συμβούλιο να μην καταφέρει να επιλέξει τον «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» για την Κηφισιά!.....διότι κανείς από τους υποψήφιους δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των 35 ψήφων του Δημοτικού Συμβουλίου!

Θέμα Νο.2 Για την Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σύμφωνα με τον Νόμο 3852/2010,  ο κ. Χιωτάκης  διευκρίνισε ότι η Επιτροπή μπορεί να αποτελείτε από 25 έως 50 μέλη και πρότεινε για τον Δήμο Κηφισιάς η επιτροπή να είναι 50 θέσεων για να υπάρχει μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα!

Ακολούθησε η επιλογή των κάτωθι 16 φορέων :

- Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς
- Εμπορικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας
- Σ.Ε.Ε.ΒΙ.Κ
- Σύλλογος Νέων Επιστημόνων Κηφισιάς
- Τοπική Εφορία Προσκόπων
- Φίλοι του Οδηγισμού
- Τοπικό Συμβούλιο Νέων Κηφισιάς
- Τοπικό Συμβούλιο Νέων Νέας Ερυθραίας
- 8 Σύλλογοι Γονέων που έκαναν αίτηση

Μετά ακολούθησαν δύο κληρώσεις «αλά τζόκερ» από τις οποίες προέκυψαν 17 Δημότες και 17 Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι!

Θέμα Νο.3 και 4 Συγχώνευση Σχολικών Επιτροπών Α' βάθμιας και Β' βάθμιας σε Ν.Π.Δ.Δ. ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Η κ. Κοσμά ψήφισε λευκό!

Θέμα Νο.5 Προαιρετικές Επιτροπές Δημοτικού Συμβουλίου, ορίστηκαν έξη 15μελείς επιτροπές με την πλειοψηφία να έχει 9 μέλη και την μειοψηφία 6 μέλη.

Είναι προφανές ότι (1) τα Μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου, με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον,  δεν επεδίωξαν να προωθήσουν τον θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη», που  τα  ελέγχει και δεν  τον ελέγχουν !..και (2) ο κ. Δήμαρχος για την συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ακολούθησε τον δικά του «μέτρα» και «σταθμά» επιλογής!........και ο Καλλικράτης καλά κρατεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου