Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Δωρεάν φροντιστήριο σε μαθητές από εκπαιδευτικούς του Δημόσιου Σχολείου!


Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

«Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί.......υπάρχει ελπίδα»
Μ' αυτό το "σύνθημα"…..στίχο από το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και ερμηνεία του Παύλου Σιδηρόπουλου, εκατοντάδες καθηγητές εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι,  αποφάσισαν να στηρίξουν αφιλοκερδώς τους μαθητές της Γ' Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά δεν έχουν χρήματα.
Προσφορά δωρεάν μαθημάτων έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια στο νομό Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Γρανίτσας το οποίο πέρυσι παρουσίασε ιδιαίτερες επιτυχίες. Επιπλέον, στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου γίνονται δωρεάν μαθήματα στους μαθητές της Γ' Λυκείου, ενώ από φέτος δωρεάν μαθήματα παραδίδονται και στο Γυμνάσιο Καρπενησίου στους μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου. Το κίνημα αυτό έχει λάβει διαστάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς οι καθηγητές του Δημοσίου συμπαραστέκονται στους μαθητές και στις οικογένειές τους που πλήττονται  από την οικονομική κρίση.
Σε πάρα πολλές περιοχές οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν κατ' αρχάς τους συναδέλφους τους να λάβουν μέρος στο «κίνημα βοήθειας των παιδιών»  αλλά τώρα μέσω των σχολείων ενημερώνουν και τους γονείς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ότι θα βοηθήσουν τα παιδιά τους αφιλοκερδώς.
Ήδη από την πλευρά των εκπαιδευτικών η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη, ενώ ενδιαφέρον δείχνουν και οι γονείς, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς.
Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναπτύξει η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής και η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, που περιλαμβάνει τις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, Βάρης, Βούλας, Ελληνικού, Αργυρούπολης, κ. α.
Όπως βλέπετε.....κάποτε υπάρχουν και καλά νέα!
Πηγή: alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου