Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Παρακολούθηση.....της 1ης Τακτικής Συνεδρίασης του Σ.Δ.Κ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Την πρώτη του  Τακτική Συνεδρίαση είχε την Δευτέρα 21/02/2011 το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας  Ν. Ερυθραίας  στο «Σπίτι του Αθλητή» στην Νέα Ερυθραία.
Όλοι οι Τοπικοί Σύμβουλοι ήταν παρόντες και υπό την Προεδρία του κ. Ξενάκη Αντώνη, ο οποίος είχε και τα γενέθλιά του (του ευχόμαστε Χρόνια Πολλά!) συζητήθηκαν τα  δύο προ ημερησίας διάταξης θέματα που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση ημερομηνίας 16/02/2011....
Στο Θέμα Νο.1 ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε το σώμα ότι ο φάκελος είναι πλήρης, ψηφίζετε και παραπέμπετε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου προς έγκριση. Κατά την ψηφοφορία η Τοπική Σύμβουλος κ. Κονίδα Σωτηρία του Συνδυασμού «Πόλη Φως» δήλωσε «παρούσα», διότι όπως τόνισε, ο Πρόεδρος δεν άνοιξε τον φάκελο και δεν ήταν σίγουρη περί της νομιμότητάς του.
Ήδη στην πρώτη τους  απόφαση Πρόεδρος και το Κοινοτικό Συμβούλιο πιάστηκαν αδιάβαστοι!.....διότι σύμφωνα με την εγκύκλιο 49  29/12/2011 με Αρ. Πρωτ. 74572 του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα: 
«Λειτουργία Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων στο άρθρο Α5 περί αρμοδιοτήτων Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας - αποφασιστικές αρμοδιότητες – στο Νο.2»
το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφασίζει, χωρίς τη σύμπραξη άλλων δημοτικών οργάνων, τη χορήγηση και την ανάκληση άδειας λειτουργίας μουσικής!
Άρα το Θέμα Νο.1 μόνο ψηφίζετε και δεν παραπέμπετε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου προς έγκριση.
Το Θέμα Νο.2 αναβλήθηκε ελλείψει  πιστοποιητικού από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου σύμφωνα με τον Πρόεδρο.
Μετά την ολιγόλεπτη διάρκεια της συζήτησης  επί  των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων συζητήθηκαν  θέματα χωρίς ουσιαστική σημασία. Αυτό που έλειψε κυριολεκτικά από την 1η Τακτική Συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας ήταν οι Δημότες!
Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος  του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς κ.  Σταύρος Παπαδάκης καθώς και η επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη Φως» κ. Αγγελική Συνοδινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου