Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Wikileaks: Από το 1974 κρατά ο «πόλεμος» για τα πετρέλαια!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Θερμά επεισόδια μεταξύ Ελλάδας - Tουρκίας προκαλούσε η πλεύση ερευνητικών σκαφών για πετρέλαιο στο Αιγαίο από τη δεκαετία του '70.


Αμερικανικά τηλεγραφήματα φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Τα Νέα», αξιοποιώντας τη νέα εφαρμογή του Wikileaks, τα οποία αποκαλύπτουν όλο το διπλωματικό παρασκήνιο των ερευνών που έκανε το 1974 το σκάφος «Τσανταρλί» και το 1976 το σκάφος «Σισμίκ».   


Αμερικανοί διπλωμάτες έπειτα από συναντήσεις με τούρκους αξιωματούχους τον Ιούνιο του 1974 διέδιδαν το μήνυμα ότι οι Έλληνες ήθελαν να φοβίσουν τις ξένες εταιρείες ώστε να μην προχωρήσουν σε έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα αυτά.

Tώρα πως γίνεται ενώ η Τουρκία αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο, οι αμερικανοί αξιωματούχοι να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα φοβίζει τις ξένες εταιρίες, είναι κάτι που οι ΗΠΑ κάποτε θα πρέπει να μας εξηγήσουν όπως, και τον έρωτά τους για την Τουρκία, οτιδήποτε και αν συμβεί.

Οι δεσμοί των ΗΠΑ με την Τουρκία δεν διαρρηγνύονται ποτέ ακόμα και όταν οι Τούρκοι απογοητεύουν τους Αμερικανούς, κάτι που έκαναν στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου