Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σύγχρονοι Διωγμοί!......του Γιώργου Σκορδίλη.

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η νεοφιλελεύθερη εκδοχή περί παντοδυναμίας και αυτό-ρύθμισης των αγορών κατέρρευσε.

Μαζί της απομυθοποιήθηκε και το νεοκαπιταλιστικό σύστημα της παγκοσμιοποίησης. Απροσδόκητα όμως η πτώση αυτή μετατρέπεται έντεχνα σε κρίση της εργασίας εμφανίζοντας στο «κύκνειο άσμα» της το πιο σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό της.

Εδώ στην Ελλάδα των «μνημονίων» το ξέρουμε καλά, το βιώνουμε καθημερινά. Η σύγχυση μεταξύ δημοσιονομικής εξυγίανσης, που κανείς δεν την αρνείται, και αναπτυξιακών πρακτικών συνεχίζεται αμείωτη , παράγοντας καθημερινά θύματα.  

Είναι προφανής ο στόχος για ακύρωση κάθε έννοιας «κοινωνικού συμβολαίου» και περιορισμού του διαλόγου που διεξάγεται, στα πλαίσια που επιβάλλουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Η «συμβολή» της πολιτικής ηγεσίας και μερίδας των Μ.Μ.Ε σ΄ αυτό το σκηνικό προς το διευθυντήριο των Βρυξελλών είναι ανεκτίμητη.

Αποτελεί συνειδητή επιλογή το ξερίζωμα κάθε συμμετοχικού θεσμού της ελληνικής πολιτείας (κοινοβούλιο, αυτοδιοίκηση, κ.λ.π ) και η καταρράκωση, ηθική και κοινωνική, κάθε επαγγελματικής τάξης που στηρίζει την ελληνική κοινωνία και που ακόμα καλλιεργεί και παράγει αρχές και αξίες σε τούτη τη χώρα.

Το σχέδιο ξεδιπλώνεται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Αρχικά στοχοποιείται ο χώρος (αυτοδιοίκηση, καθηγητές, γιατροί). Αναδεικνύονται φοβερά και τρομερά στοιχεία διαφθοράς.

Στη συνέχεια, αντί να εξειδικευτούν οι ευθύνες των «δραστών» και των υπερκείμενων πολιτικών προϊσταμένων τους, υπό την ανοχή των οποίων διέπραξαν τα ανομήματά τους, οι περιπτώσεις τους γίνονται παντιέρες για να βληθούν και να κακοποιηθούν θεσμοί και συγκεκριμένοι επαγγελματικοί χώροι.

Έτσι, αντί να έχουμε ορθολογικοποίηση των όποιων στρεβλώσεων, έχουμε την έναρξη «σύγχρονων διωγμών» των συγκεκριμένων τάξεων και απαξίωσης των θεσμών. Η επιδιωκόμενη κατάληξη......προφανής.

Μια ατμόσφαιρα φόβου και εξαθλίωσης που θα επιβάλει την άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κοινωνίας και του μέλλοντός της στις ορέξεις των σκληρών και απάνθρωπων μονεταριστών της ευρωπαϊκής ηπείρου και των απανταχού συνεταίρων τους.

Θα το επιτρέψουμε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου