Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

FT: Ουκρανός συνεργάτης του Αναστασιάδη «σήκωσε» 30 εκ. δολάρια πριν το κούρεμα!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά από δημοσίευμα των Finacial Times ότι πελάτης του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου κ. Αναστασιάδη «σήκωσε» ποσό μαμούθ από κυπριακή τράπεζα τον Μάρτιο 2013.


Σεισμό έχει προκαλέσει στο Προεδρικό η δημοσιοποίηση πληροφοριών, τόσο από τους Financial Times όσο και από ρωσική ιστοσελίδα, ότι εταιρείες που ελέγχονται από τον ουκρανό μεγιστάνα Ρίνατ Ακμέτοφ, απέσυραν 30 εκατομμύρια δολάρια από την Λαϊκή Τράπεζα, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου 2013.   

Εκπρόσωπος του ουκρανού μεγιστάνα, δικαιολογώντας τις ενέργειες της αυτοκρατορίας Ακμέτοφ, επικαλέστηκε τους κανόνες συνετής διαχείρισης που εφαρμόζει ο επιχειρηματικός κολοσσός, στους οποίους εμπίπτει η απόφαση για απόσυρση των κεφαλαίων του, με βάση τα όσα άκουγαν από τα Μέσα Ενημέρωσης, λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup.

Σύμφωνα με το newsit.com.cy, ο ουκρανός μεγιστάνας ήταν πελάτης του δικηγορικού γραφείου του κ. Αναστασιάδη.



Στην απόσυρση ενός μικρότερου ποσού, της τάξης των 2 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε και ο Ρώσος Πρόεδρος του ενεργειακού κολοσσού Gazprombank, η οποία μάλιστα σε κάποια στιγμή αναφέρθηκε ως πιθανός αγοραστής της Λαϊκής Τράπεζας.

Η ενέργεια του Αντρέι Ακίμοφ, έγινε λίγο μετά τη νίκη Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2013. Ο κύριος Ακίμοφ άδειασε τα 2 εκατομμύρια δολάρια από το λογαριασμό που διατηρούσε στη Λαϊκή τράπεζα και έκλεισε το λογαριασμό του στις 6 Μαρτίου 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου