Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΣΤΟΠ στην κατασκευή δεξαμενής στην Πολιτεία!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΣΤΟΠ στα σχέδια του Δήμου Κηφισιάς, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας», αλλά και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για την κατασκευή υδατοδεξαμενής σε δις κηρυχθείσα αναδασωτέα δασική έκταση, η οποία εντάσσεται στην περιοχή του Διατάγματος Προστασίας του Πεντελικού  Όρους,.......έβαλε με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Αναλυτικά η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής τονίζει ότι:

«Επειδή στα άρθρα 7 και 8 της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης αναφέρεται ότι το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» ορίζεται ως φορέας της οικονομικής διαχείρισης των πόρων που απαιτούνται για την πραγματοποίηση του έργου και αναλαμβάνει τον έλεγχο του προϋπολογισμού συνολικά του έργου και επειδή οι συμβατικές υποχρεώσεις του ουδεμία σχέση έχουν με τους καταστατικούς σκοπούς του εν λόγω ΝΠΔΔ, ακυρώνουμε την υπ’ αριθμ. 367/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς. Κατά της παρούσης απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006».  

Η απόφαση του συνεταιρισμού βουλευτών «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ», που διαχειρίζεται το νερό της περιοχής, να αλλάξει το χώρο της υπάρχουσας δεξαμενής η οποία βρίσκεται στην οδό Δεξαμενής και να κατασκευάσει νέα σε χαρακτηρισμένη δασική έκταση, είχε καταρχήν απορριφθεί στις 10/02/2010 από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς.


Με νέα αίτησή του ο συνεταιρισμός επινόησε και κατάφερε να χαρακτηριστεί το έργο ως «κοινωνικής παροχής και προσφοράς»……αποσπώντας έτσι την θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Νο. 367/2012!


Βέβαια, οι εμπλεκόμενοι φορείς του έργου λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Πολιτείας αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαφωνούν ριζικά με την κατασκευή της υδατοδεξαμενής.


Με την προσφυγή τους στην Περιφέρεια, καθώς και ο Δήμος Κηφισιάς ζήτησαν τη γνωμοδότησή της, κατάφεραν να πετύχουν την ακύρωση της απόφασης 67/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάντως, ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Βουλευτών «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ», προσέφυγε ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006, κατά της απόφασης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλου, που ακύρωσε τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή της υδατοδεξαμενής.

Αναμένουμε..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου