Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Προσφυγή κατέθεσε ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Βουλευτών «Η Πολιτεία»!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Βουλευτών «Η Πολιτεία» κατέθεσε προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006, κατά της απόφασης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλου, που ακύρωσε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στην περιοχή.


Την προγραμματική σύμβαση για να προχωρήσει το έργο είχαν συνάψει ο Δήμος Κηφισιάς, το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Βουλευτών, βάσει της υπ’ αριθμ. 367/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.    

Σύμφωνα όμως με την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, προκειμένου να συμμετάσχει ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ως συμβαλλόμενο μέρος σε προγραμματική σύμβαση, πρέπει το αντικείμενο της σύμβασης αυτής να εμπίπτει στους καταστατικούς σκοπούς του.

Επειδή απαραίτητη προϋπόθεση έγκυρης σύναψης προγραμματικής σύμβασης είναι ο κυρίως συμβαλλόμενος με τον ΟΤΑ φορέας να επιδιώκει σκοπό που να έχει σχέση με το αντικείμενο των εργασιών του, το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» δε δύναται εγκύρως να συνάψει τη σύμβαση, καθώς σκοπός του είναι η άσκηση πολιτικής στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Και η απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής καταλήγει:

«Επειδή στα άρθρα 7 και 8 της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης αναφέρεται ότι το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» ορίζεται ως φορέας της οικονομικής διαχείρισης των πόρων που απαιτούνται για την πραγματοποίηση του έργου και αναλαμβάνει τον έλεγχο του προϋπολογισμού συνολικά του έργου και επειδή οι συμβατικές υποχρεώσεις του ουδεμία σχέση έχουν με τους καταστατικούς σκοπούς του εν λόγω ΝΠΔΔ, ακυρώνουμε την υπ’ αριθμ. 367/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς.

Κατά της παρούσης απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου