Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δηλώσεις - βόμβα για την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό ΑΕ, κ. Σπύρος Πολλάλης σε συνέντευξή του κατηγόρησε ανοιχτά το ΤΑΙΠΕΔ για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγει τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό.


Μιλώντας στον Alpha Radio 9.89 και στο δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο ο κ. Πολλάλης δήλωσε: «Δυστυχώς πουλώντας το 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., αμέσως-αμέσως, αποποιούμαστε οφέλη στο μέλλον. Διότι η Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον». 

Και πρόσθεσε: «Το ΤΑΙΠΕΔ το αποφάσισε και τα δίνει όλα. Αυτό με θίγει σαν Έλληνα πολίτη, σαν Έλληνα φορολογούμενο. Εγώ σαν τεχνοκράτης πρόεδρος της εταιρείας, εξακολουθώ να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Το ΤΑΙΠΕΔ δεν παρεμβαίνει στη δουλειά μου».

Ο καθηγητής πολεοδομικού σχεδιασμού στο Χάρβαρντ και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό ΑΕ εμμέσως κατηγόρησε την διαδικασία που ακολουθείται λέγοντας: «Πουλώντας το 100% των μετοχών μας πουλάμε τα οφέλη που θα μπορούσαμε να έχουμε, αποποιούμαστε οφέλη από το μέλλον. Θα έπρεπε να είμαστε ίσοι προς ίσον με τους επενδυτές. Έχουμε τη γη, οι άλλοι έχουν τα λεφτά. Πολλοί έχουν λεφτά, τη γη μόνο εμείς».

Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι.....«οι μεγάλες εταιρείες δε δίνουν πια μερίσματα»!

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου αναφορικά με το εάν το Ελληνικό κοστολογείται πολύ χαμηλά, ο κ. Πολλάλης σημείωσε ότι δεν θα υπεισέλθει σε ακριβή νούμερα.

«Έχουμε κάνει σχέδιο, πλάνο, έχουμε κάνει πλήρεις οικονομικές αναλύσεις. Και θα το επικοινωνήσουμε. Θέλουμε τη συμπαράσταση του πολίτη. Μέχρι τώρα που ξεκίνησε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού δεν ήταν σκόπιμο να επικοινωνήσουμε αυτά τα σχέδια με τον κόσμο. Η μελέτη που αξίζει πάνω από 2 εκατ. ευρώ έχει εξεταστεί από το ΤΑΙΠΕΔ» σημείωσε ο κ. Πολλάλης.

Αναφορικά με την απόσυρση του ενδιαφέροντος των επενδυτών από το Κατάρ για το Ελληνικό ανέφερε ότι «στις μπίζνες δεν υπάρχουν συναισθήματα. Απλά οι Καταριανοί είδαν πράγματα που δε τους συνέφερε να μείνουν. Αλλάζουν οι νόμοι, τα φορολογικά καθεστώτα, αυτό το βλέπουν και αυτοί από έξω. Με στεναχώρησε που όταν πήγα στο Κατάρ συνειδητοποίησα ότι εκεί ξέρανε περισσότερα για το Ελληνικό από ότι εμείς».

Ο κ. Πολλάλης τόνισε ότι «θέλουμε χώρους με θέσεις εργασίας υψηλόμισθους, να δώσουμε στους ξένους τα ξενοδοχεία που θέλουν και όχι κηπουρούς σερβιτόρους και φύλακες. Το έργο μας είναι αναπτυξιακό. Όλα επιτρέπονται εκτός από βαριά βιομηχανία. Πρέπει να φέρουμε θέσεις εργασίας, να κρατήσουμε τους νέους μας. Όποιος θα έρθει εδώ πρέπει να αγαπάει τον κόσμο και τον χώρο».

«Το Ελληνικό το βλέπουμε σαν ένα αναπτυξιακό έργο που θα έπρεπε να το προχωρήσουμε πέρα από την οικονομική κρίση. Είναι 6.200 στρέμματα. Το Ελληνικό είναι ένα μεγάλο Μονακό, το Μονακό είναι το ένα τρίτο της δικής μας έκτασης».....πρόσθεσε.

«Στην πρώτη φάση βγήκαν 4 χώρες που μπορούσαν να επενδύσουν και έχουν μείνει 3 αφού αποχώρησε το Κατάρ. Ετοιμάζουν τις μελέτες τους και θα καταθέσουν προτάσεις τους προσεχείς μήνες για να διαλέξει το ΤΑΙΠΕΔ μια από τις τρεις. Δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους αυτοί που θέλουν να επενδύσουν για το τι θέλουν να κάνουν»....κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου