Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Θα σε πάρω να φύγουμε!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Επειδή ο κόσμος αρέσκεται στο να γυρίζει πίσω στις καλύτερες εποχές της Ελλάδας και τα ρομαντικά τραγούδια, κι αυτό αποδείχτηκε από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε ο «Αττίκ» πέρσι στο Badminton, o Μιχάλης Αδάμ επιχειρεί φέτος και συγκεκριμένα από τις 15 Μαρτίου 2013 μια νέα υπερπαραγωγή για να τιμήσει την αθηναϊκή Επιθεώρηση.


Έτσι, το «Θα σε πάρω να φύγουμε», παρουσιάζει ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της αθηναϊκής επιθεώρησης. 

Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση», που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ - εγγονό της πίσω στο χρόνο.

Ένας 35μελής θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα σουξέ και τους έρωτές της.  

Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια, τα κοσμικά στέκια και η λαμπερή μόδα μιας χρυσής εποχής.

Κι από κοντά η επικαιρότητα, οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η αστικοποίηση, η μοίρα της Ελλάδας - πάντα με χιούμορ και σατιρική διάθεση.

Μέσ’ απ’ το ταξίδι της «Κυρίας Επιθεώρησης», η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Μίμης Φωτόπουλος επιστρέφουν για να σχολιάσουν την Ελλάδα του σήμερα.

Άλλωστε, η «Κυρία Επιθεώρηση», νυμφευμένη στην παράσταση μ’ έναν δεξιό αλλά ερωτευμένη μ’ έναν αριστερό, διχασμένη ανάμεσα στο αστικό και το λαϊκό, το χιούμορ και τη σοβαρότητα, είναι η αιωνίως διχασμένη Ελλάδα.

Σκηνοθεσία - χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός, 
Κείμενα - έρευνα : Άγγελος Πυριόχος, 
Μουσική δ/νση: Γ. Κατσαρός.
Πρωταγωνιστούν: Α. Λουδάρος, Τάνια Τρύπη, Μ. Μπεγνής, Γ. Καπουτζίδης, Ε. Μουτάφη, Μ. Μαρίνος.

Κάθε: Τετ., Κυρ.: 19:30 / Πέμ., Παρ., Σάβ.: 20:30.

Εισιτήρια: 10/ 18/ 24/ 30/ 38 ευρώ - φοιτητικό, ανέργων: 7 ευρώ

Προπώληση: viva.gr / 13855 / abcd.gr / 210 8840600 / καταστήματα Public, Forthnet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου