Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

«Φέσι» στους δημότες αν υπάρξει κακοδιαχείριση….

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για άλλη μια φορά οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα «σπασμένα»! Όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο, σε περίπτωση κακής διαχείρισης των Δήμων οι δημότες θα επιβαρύνονται με επιπλέον φόρους!


Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι πολίτες να δουν το τέλος ακίνητης περιουσίας να αυξάνεται σε περίπτωση που διαπιστωθεί απόκλιση της τήρησης του προϋπολογισμού ενός δήμου. 

Με τις νέες διατάξεις, θα λειτουργεί σε μηνιαία βάση παρατηρητήριο ελέγχου της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων.

Εάν η απόκλιση ξεπεράσει το 10% των τριμηνιαίων δημοσιονομικών στόχων και εφόσον δεν συμμορφωθεί ο Δήμος μετά τις επισημάνσεις του Παρατηρητηρίου εντός εξαμήνου, τότε θα υπάγεται αυτομάτως και υποχρεωτικά σε πρόγραμμα εξυγίανσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού υπάρχει ενδεχόμενο να απαιτηθεί επιβολή επιπλέον τοπικών «φόρων» και «τελών» ενώ προβλέπεται και αύξηση σε ήδη υφιστάμενους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Από τώρα και στο εξής, οι δημότες δεν πρέπει να αφήνουν στο απυρόβλητο τις Δημοτικές Αρχές, αλλά να προσφεύγουν έγκαιρα στην δικαιοσύνη όταν παρατηρούν περιπτώσεις κακής διαχείρισης......για να μην κληθούν να πληρώσουν αργότερα τα «σπασμένα»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου