Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το μεγάλο μας Τσίρκο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα, από το  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ. 

Μουσική και διεύθυνση ορχήστρας επί σκηνής: Σταύρος Ξαρχάκος.
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου. 

Την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012  παρουσιάζεται στο Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζου στα Ιωάννινα, ενώ το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2012 στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Στου Παπάγου ώρα έναρξης  20.15, είσοδος 20€,  μαθητικό - φοιτητικό 15€ , ανεργίας 10€.


Το εμβληματικό αυτό έργο  αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία.  Μέσα από τραγούδια , σατιρικά και δραματικά επεισόδια,  διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας:  η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940, είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το......ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.

Τριανταεννέα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, ανεβαίνει ξανά από το ΚΘΒΕ, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ, με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον κορυφαίο συνθέτη που οι μουσικές του χαρακτήρισαν εκείνη τη πρώτη παράσταση του ΄73, να είναι  παρών στη σκηνή διευθύνοντας την 9μελή του ορχήστρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου