Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά για τη «Φλόγα»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοφιλής και πολύ αγαπητός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ο διεθνής μας Μάριος Φραγκούλης εμφανίζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για φιλανθρωπικό σκοπό και μιλά στη Τίνα Σγουροπούλου.

Μάριος Φραγκούλης.

-  Στις 31 Αυγούστου 2012  θα έχουμε τη χαρά  να σας απολαύσουμε και πάλι σε μια μοναδική βραδιά  στο Ηρώδειο. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, και αυτή η συναυλία είναι αφιερωμένη σε φιλανθρωπικό σκοπό, θέλετε να μας εξηγήσετε  περί τίνος πρόκειται;

Η συναυλία αυτή θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση στην Ελλάδα της διεθνούς δισκογραφικής δουλειάς μου με την Sony Classical  και με τραγούδια classical crossover,  το «Βeautiful Τhings». Δεν θα λείψουν όμως και μουσικές ευρωπαίων συνθετών και φυσικά του Μάνου Χατζιδάκι.

Μάριος Φραγκούλης και Hayley Westenra.

Προσκεκλημένοι μου θα εμφανιστούν: η Νεο-Ζηλανδή σοπράνο Hayley Westenra, που πρόσφατα κυκλοφόρησε  το «Paradiso» σε μουσική  Ennio Morricone και ο  ταλαντούχος και πλέον διεθνής Έλληνας Γιώργος Περρής που θα ερμηνεύσει τραγούδια από την καινούργια γαλλική δισκογραφική του δουλειά «Un souhait», που κυκλοφορεί στις γαλλόφωνες χώρες ανά τον κόσμο.

Γιώργος Περρής.

Μαέστρος θα είναι ο Λουκάς Καρυτινός και είμαι ευτυχής που συνεργαζόμαστε πάλι, επειδή τον θεωρώ κεφάλαιο για τη χώρα  και ίσως τον σημαντικότερο  της τελευταίας δεκαετίας. Αφιλοκερδώς θα μας συνοδεύσει  η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Σημαντικό για μένα προσωπικά, είναι ότι αυτά τα τραγούδια θα ακουστούν για ένα φιλανθρωπικό σκοπό, αφιερωμένο στο σύλλογο «Φλόγα».  

Πιστεύω πως ο καθένας με τον τρόπο του οφείλει να προσφέρει....Είναι καθήκον μας, και εγώ και οι συνεργάτες μου εντός και εκτός σκηνής να δίνουμε το παρόν, να βοηθάμε και να στηρίζουμε ιδίως τα πάσχοντα παιδιά και τις οικογένειες τους.  Η «Φλόγα» έχει χιλιάδες μέλη από το 1992 μέχρι σήμερα και συντηρείται μόνο από προσωπικές δωρεές και χορηγίες. Έτσι λοιπόν κι εμείς καταθέτοντας τη φωνή και την τέχνη μας, προσπαθούμε να τους συμπαρασταθούμε.

- Το καινούργιο cd  σας «Beautiful Things»,  που έχει ενθουσιάσει όπως και όλα τα προηγούμενα, που αλλού θα το παρουσιάσετε;

Το  «Beautiful Things» άρχισε το μεγάλο του ταξίδι από την Ελλάδα πήγε σε  Ευρώπη και Τουρκία, έφτασε στην Αυστραλία και πριν από λίγο καιρό στο Μεξικό και την Λατινική Αμερική. Τώρα ξεκινάει τον δρόμο του για όλη την Αμερική και τον Καναδά.

Πρόσφατα δώσαμε μία μεγάλη συναυλία στο ιστορικό Boston Symphony Hall με την θρυλική ορχήστρα Boston Pops και μαέστρο τον Keith Lockhart, από τους διασημότερους στον κόσμο.

Ήταν κάτι μοναδικό που θα θυμάμαι. Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε και θα μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση στην Αμερική, και σε 98 σταθμούς του  PBS που εκπέμπει σε όλη την Αμερική. Μαζί μου στη σκηνή ήσαν μερικοί πολύ καλοί φίλοι από τον χώρο: η  Hayley Westenra, ο Stephan Moccio, συνθέτης του «Beautiful Things» και του «The Face», η μοναδική Άλκηστη Πρωτοψάλτη και ο Γιώργος Περρής .

- Είστε πολύ αγαπητός στο κοινό και αυτή τη στιγμή κάνετε επιτυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα. Τώρα με την κρίση ο κόσμος είναι πιο επιφυλακτικός ή δίνει το παρόν;

Ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει ξανά την …μεγάλη Ελλάδα, να τραγουδήσει τους σπουδαίους μας ποιητές και στιχουργούς, να νιώσει πως το μεγαλείο της χώρας μας υπάρχει ακόμα....Και όντως υπάρχει μέσα στον Πολιτισμό μας. Το έχω πει πολλές φορές και το πιστεύω ακράδαντα πως η δύναμή μας, είναι ο Πολιτισμός μας. Με τα δικά μας «ανοιχτά φτερά», τα φτερά της μουσικής μας και της ποίησης έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε ελπίδα, δύναμη, φως και πολλή αγάπη.

- Μακάρι να συνέβαιναν  και  στην πατρίδα μας «Beautiful Things» αλλά δυστυχώς....Εσείς πως βιώνετε τη δύσκολη τωρινή κατάσταση. Πιστεύετε ότι θα μπορέσουμε  ν αποφύγουμε τα...χειρότερα;

Πιστεύω πως σαν λαός είμαστε δυνατός φτάνει να είμαστε αγαπημένοι , ενωμένοι, να μην δίνουμε σημασία στην... τρομοκρατία που μας έχουν εξαπολύσει, να στηρίζουμε τα καλά ελληνικά προϊόντα μας και να μην ξεχνάμε ότι είμαστε παιδιά μιας πολύ σπουδαίας χώρας. Λεει ο μεγάλος μας ποιητής Διονύσιος Σολομός: «Μητέρα Μεγαλόψυχη, στον Πόνο και στη Δόξα!» 

-  Έχετε πρωταγωνιστήσει και στο κλασικό και στο μουσικό θέατρο. Ποιο ρόλο σας θεωρείτε ποιο δύσκολο και ποιον αγαπήσατε περισσότερο;

Το πρώτο μου πάθος ήταν και θα είναι το θέατρο, γι’ αυτό άλλωστε και σπούδασα στην δραματική σχολή Guildhall στο Λονδίνο και μετά ανακάλυψα ότι είχα ταλέντο και στο τραγούδι. Από εκεί και έπειτα είχα απλά την διάθεση και την όρεξη να πειραματιστώ, να δοκιμαστώ σε διάφορα είδη μουσικής. Αυτό όμως στο οποίο ήμουν απόλυτος σε όλη μου την πορεία, ήταν η ποιότητα της δουλειάς μου.

Αγάπησα τον «Μάριο», που υποδύθηκα στο έργο «Les Miserables» «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρα Ουγκό, αλλά ήταν κι ο πιο απαιτητικός ρόλος γιατί έπρεπε να εκφράσεις πολλά συναισθήματα.  Δύσκολος ρόλος αλλά με γέμισε εικόνες και εμπειρίες για όλη μου την ζωή!

- Πως περνάει ο Μάριος τον ελεύθερο χρόνο του;  

Βουτάω σε βαθιά νερά, κάνω ελεύθερη κατάδυση.. Μου αρέσει να περνάω ώρες στον βυθό, να μαζεύω σπάνια κοχύλια... Εκεί κάτω ξεχνάς τα πάντα...Είναι όλα τόσο  ήρεμα... Ζεις  μια άλλη ζωή.....Επίσης μου αρέσει πολύ η Ζωγραφική, τα πορτραίτα , με συγκλονίζει η προσωπικότητα που βγαίνει μέσα από τον καμβά. Ακόμη διαβάζω ποιήματα του Καβάφη, του Ελύτη και του Σεφέρη.

-  Σε ποιο μιούζικαλ θα θέλατε να πρωταγωνιστήσετε;

Το πιο μεγάλο μου όνειρο πραγματοποιήθηκε με τον ρόλο του Tony στο West-Side Story του Leonard Bernstein στο Μιλάνο στο θέατρο La Scalla....Τι άλλο μετά από αυτό ;

-  Τα μελλοντικά σας σχέδια;

Αρχές Σεπτεμβρίου 2012 θα τραγουδήσω στις Βρυξέλλες για το Michael J. Fox Foundation και την έρευνα της νόσου του Parkinson. Από τον Οκτώβριο και μετά θα πραγματοποιήσω συναυλίες σε Τουρκία, Πολωνία, Κύπρο και Αμερική,  Μεξικό και Αυστραλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου