Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ημερολόγιο των Ονείρων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι ο Σταύρος Λάντσιας θα μας μαγέψει με τις μελωδίες του. Ο δεξιοτέχνης πιανίστας και συνθέτης  διάλεξε διόλου τυχαία - την «μπλε» πανσέληνο του Αυγούστου για να μας παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ημερολόγιο Ονείρων», μαζί με εκλεκτούς μουσικούς και συνεργάτες.


Την ιδιαίτερη αυτή βραδιά, όπου το ασυνήθιστο φαινόμενο των δύο πανσελήνων μέσα στον ίδιο μήνα θα τραβήξει όλα τα βλέμματα στον ουρανό, το καταπράσινο ανοιχτό θέατρο της Ρεματιάς θα γεμίσει με τις μελωδίες του πιάνου, του βιολιού και του σαξοφώνου.

Σε συνδυασμό με τον λυρισμό και τη δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζουν τον γνωστό συνθέτη, θα ταξιδέψουμε σε μελωδικά μονοπάτια που λειτουργούν, όπως ο ίδιος λεει, σαν ανάμνηση ονείρων.....    

Συμμετέχουν οι διακεκριμένοι μουσικοί Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο), Alfredo Shtuni (βιολί), Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Mιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα). Μηχανικός ήχου ο Γιάννης Σκανδάμης

Tο «Ημερολόγιο Ονείρων» είναι αποτέλεσμα μιας φιλόδοξης παραγωγής που ξεκίνησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την συμμετοχή της ορχήστρας Καμεράτα και ολοκληρώθηκε στο Los Angeles με την συμμετοχή των διεθνούς φήμης μουσικών Peter Erskine (τύμπανα) και Lars Danielsson (κοντραμπάσο) και την συμβολή του βραβευμένου με Grammy ηχολήπτη Rich Breen. Αποτελείται από 10 καινούργιες συνθέσεις του Σταύρου Λάντσια και δύο διασκευές του σε μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την  ArgoMusic.

O Σταύρος Λάντσιας γεννιέται στην Κύπρο το 1966. Ξεκινάει τη μουσική του εκπαίδευση στο κλασσικό πιάνο και τη θεωρία μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο Λευκωσίας. Το 1986 πηγαίνει στην Αμερική για σπουδές και το 1990 παίρνει δίπλωμα ενορχήστρωσης από το Berklee College of Music της Βοστώνης. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα σύνθεσης μουσικής για κινηματογράφο.

Το 1992 επιστρέφει στην Αθήνα όπου συνεργάζεται με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως Έλλη Πασπαλά, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Διονύσης Σαββόπουλος κ.α. Το 1998 δημιουργεί μαζί με τους διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Κιουρτσόγλου και David Lynch το γκρουπ, Human Touch.

Μαζί κυκλοφορούν δύο δισκογραφικές δουλειές ("Human Touch", 1998 και «Movin», 2005) με δικές τους συνθέσεις και εμφανίζονται σε φεστιβάλ Jazz στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1999 κυκλοφορεί η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, «Επιστροφή» η οποία λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές, και το 2002 ακολουθεί η κυκλοφορία του cd  «Το Ταξίδι Μιας Νότας» με ανάλογη ανταπόκριση.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από Ελλάδα και Κύπρο παρουσιάζει την μουσική του σε αίθουσες συναυλιών σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου