Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τέχνης Πανσέληνος στην Κεφαλονιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Πανσέληνος Τέχνης - Πανσέληνος στον Κήπο». Έτσι ονομάζει την ετήσια καλλιτεχνική Συνάντηση με δρώμενα στη «Μοβ Σκηνή» της Villas Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς  ο Κώστας Ευαγγελάτος κι εγκαινιάζει την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, ώρα 8.30μμ,  στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη  την ατομική του έκθεση ζωγραφικής και επιζωγραφισμένων αντικειμένων.

Η ιστορικός τέχνης Μαράη Γεωργούση.

Στις 9μμ θα μιλήσει για τα έργα της έκθεσης η ιστορικός τέχνης Μαράη Γεωργούση. Η έκθεση περιλαμβάνει πρόσφατες συνθέσεις του  εικαστικού δημιουργού, οι περισσότερες των οποίων φιλοτεχνήθηκαν στην Αθήνα και το Παρίσι το 2012.

Τα βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά μοτίβα της δουλειάς του, σύμβολα, γράμματα, ονόματα, γεωμετρικές σχέσεις και μορφές κυριαρχούν και επεκτείνονται σε συνδυασμό, με αρχαϊκές φιγούρες και αρχετυπικές φόρμες διαχρονικής όψης και σύγχρονης υπόστασης, πάνω σε ξύλινα ready made αντικείμενα.  

Τα επιζωγραφισμένα αυτά ιδιότυπα γλυπτά δημιουργούν ένα πολυχρωματικό εννοιακό περιβάλλον. Οι εικαστικές δημιουργίες σε ποικίλα υλικά, εκτός από τον εσωτερικό εκθεσιακό χώρο κοσμούν και τον μεγάλο κατάφυτο κήπο σε διάλογο με τις φόρμες των δέντρων και του διαμορφωμένου περιβάλλοντος.

Η πιανίστα Ζωίτσα - Αλεξία Μαρτσέλου και ο σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς.

Θα ακολουθήσει στις 10.15μμ η ετήσια καλλιτεχνική συνάντηση, με πρωτότυπα καλλιτεχνικά συμβάντα στη «ΜΟΒ ΣΚΗΝΗ» του κήπου της Villas Ροδόπη. Στο πρώτο μέρος ο ηθοποιός Σπύρος - Ανδρέας Παπαδάτος θα υποδυθεί τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, σε δική του μετάφραση και συνοπτική συρραφή, εστιάζοντας και αναδεικνύοντας τις διαχρονικές του αξίες.

Ο ηθοποιός Σπύρος - Ανδρέας Παπαδάτος.

Στο δεύτερο μέρος η πιανίστα Ζωίτσα - Αλεξία Μαρτσέλου και ο σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς θα ερμηνεύσουν την «Σονάτα υπό το σεληνόφως» του Μπετόβεν, σε συνδυασμό με το βαλς του Σφιρίντοφ. Στην πρωτότυπη αυτή σύζευξη συναντώνται τα πεδία της κλασικής μουσικής με την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό.

Διάρκεια: 31 Aυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου 2012.
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου