Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ένας Κύπριος ζωγράφος εκθέτει στη Ρόδο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης της Ρόδου στην Κεντρική Πινακοθήκη του, και η πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου  και επιμελήτρια των περισσοτέρων εκθέσεών του ιστορικός τέχνης και κριτικός Αθηνά Σχινά, διοργάνωσαν τιμητική έκθεση του  Σταύρου Κίκα, ενός ιδιαίτερα σημαντικού και πολυβραβευμένου νέου Κύπριου ζωγράφου.

O δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, η Αθηνά Σχινά, ο Νίκος Φρόνας κι ο Σταύρος Κίκας.

Ο Σταύρος Κίκας, είναι ένας ταλαντούχος σύγχρονος ζωγράφος, που έχει την ικανότητα να αποδίδει μοναδικά μέσα από τα έργα του, την αίσθηση του φυσικού και πνευματικού φωτός.

Με  μινιμαλιστικό  τρόπο  και  εκσυγχρονισμένη  αισθητική,  απεικονίζει με υποβλητικότητα το αθέατο,  μέσα  μάλιστα  από  τις  μεταφυσικές  του  διαστάσεις. 

Η Αθηνά Σχινά με την έφορο Αρχαιοτήτων Ρόδου Μαρία Κόλλια.

Έργα του κοσμούν πολλά Μουσεία του εξωτερικού, καθώς και τις περισσότερες Δημόσιες Υπηρεσίες της Κύπρου. Η συγκεκριμένη έκθεση, τιμά την Κύπρο, που αυτό το εξάμηνο προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας την δυνατότητα να συσφίξει τις σχέσεις της με τα Δωδεκάνησα.

Ο Ιωάννης Ισιφίδης , η  Αγγελική Σελίμη κι ο ζωγράφος Σταύρος Κίκας.

Στα εγκαίνια της  έκθεσης  στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου (που είναι δεύτερο σε σημαντικότητα έργων μετά την Εθνική Πινακοθήκη, γιορτάζοντας φέτος τα 50 χρόνια  λειτουργίας του),  μίλησαν ο Διοικητικός Πρόεδρός του  Νίκος Φρόνας, η  Αθηνά Σχινά , ο Δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς, καθώς και ο καλλιτέχνης, που συγκινημένος ευχαρίστησε όλους .

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 19 Οκτωβρίου 2012 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου