Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Μενάνδρεια 2012!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012  και ώρα 11π.μ., στην αίθουσα της ΕΠΑΥΛΗΣ ΔΡΟΣΙΝΗ (Αγ. Θεοδώρων και  Δ. Κυριακού - Κηφισιά) με αφορμή τα «ΜΕΝΑΔΡΕΙΑ 2012», το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού  «Δημήτριος Βικέλας» διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις σημαντικές συμμετοχές που περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα και την νέα πολιτική στον πολιτισμό που έχει εγκαινιασθεί, στις νέες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.


Οι εκδηλώσεις πολιτισμού που με μεγάλη επιτυχία διοργανώνονται κάθε χρόνο θα διαρκέσουν από την Δευτέρα 27/08/2012 έως το Σάββατο 22/09/2012, όπου ο Δήμος Κηφισιάς και το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», έχει φροντίσει να κλείσει μοναδικές εμφανίσεις καλλιτεχνών όπου θα χαρίσουν στους Δημότες της Κηφισιάς μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές.


Τα ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ αποτελούν τα τελευταία χρόνια μία υπέροχη επιλογή όπου οι Δημότες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν γνωστούς Καλλιτέχνες, συγκροτήματα και γνωστά Θεατρικά έργα με γνωστούς ηθοποιούς σε χαμηλές τιμές αλλά και δωρεάν.    

Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος του  Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Μανώλης Κουρμαδιάς,  αναφέρθηκε στην φιλοσοφία των ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΩΝ 2012 και παρουσίασε το Πρόγραμμα στους δημοσιογράφους. Για να δείτε ολόκληρο το Πρόγραμμα των ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΩΝ σε pdf αρχείο....πατήστε εδώ.... 

Ο Πρόεδρος επίσης ανέφερε ότι προσπάθεια του «Βικέλα» είναι τα ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2012 να ενταχθούν σε Πολιτιστικό Δίκτυο σε Πανελλαδική κλίμακα για την ανταλλαγή εμπειριών και εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα ακόμα και στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερη έμφαση ο Πρόεδρος έδωσε στην ανάδειξη και ανάπτυξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και προέβαλλε και τον Σχολικό Πολιτισμό ο οποίος αναπτύσσεται στα  Σχολεία.

Αναφέρθηκε επίσης στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής και τα εμπόδια που παρουσιάζονται στην πορεία της ανάπτυξης του Πολιτισμού και έδωσε πλήρη στοιχεία για τα οικονομικά των ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΩΝ σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων είναι ισοσκελισμένος με έσοδα και έξοδα στο ύψος των 35.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ συν κάποιες δαπάνες για λοιπές τεχνικές υποδομές.

Ευχαρίστησε τέλος τους συνεργάτες του όπως την Αντιπρόεδρο κ. Λίλα Παπαδημητρίου που αφιέρωσε χρόνο για την επιμέλεια της έκδοσης του φυλλαδίου και τις χορηγίες και έδωσε έμφαση στις προσπάθειες και τον αγώνα των υπαλλήλων - συνεργατών του για τις φιλότιμες προσπάθειες που έκαναν όλο το καλοκαίρι εν όψει αδειών και ελλείψει προσωπικού υπερβάλλοντας εαυτόν για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία των φετινών ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΩΝ.

Κλείνοντας, ο κ. Κουρμαδιάς, επισήμανε....«ότι στα φετινά ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ είχαμε  την  υποχρέωση να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των δημοτών και να μην χαθεί το χαμόγελό τους λόγω της οικονομικής κρίσης»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου