Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Νέος ηλιακός κάδος απορριμμάτων Big belly!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς ξεκίνησε την Τετάρτη 06/06/2012 ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την τοποθέτηση ηλιακών κάδων απορριμμάτων!

Ο νέος ηλιακός κάδος απορριμμάτων έχει εσωτερικούς αισθητήρες οι οποίοι τον ειδοποιούν όταν γεμίζει και ο ηλιακός συμπιεστής σπάει και πιέζει τα σκουπίδια προς τα κάτω.


Ο Big belly, ο σκουπιδοφάγος υψηλής τεχνολογίας, μπορεί να κρατήσει τρεις φορές περισσότερα σκουπίδια από ένα συνηθισμένο κάδο, που σημαίνει λιγότερα σκουπίδια να ρυπαίνουν τους δρόμους. Με πλήρη φόρτιση ο big belly τροφοδοτείται χωρίς ηλιοφάνεια για τρεις μέρες.    

Πληροφορούμεθα ότι (1) στην πόλη της Φιλαδέλφειας που εγκαταστάθηκαν πέρυσι 500 κάδοι η συλλογή των σκουπιδιών μειώθηκε από 17 φορές την εβδομάδα σε πέντε και (2) το Big belly πωλείται 4.000 δολάρια! Δείτε το σχετικό βίντεο...πατώντας εδώ.... 

Αρχικά τοποθετήθηκαν, σύμφωνα με Αντιδήμαρχο κ. Β. Ξυπολυτά, τέσσερις τέτοιοι κάδοι, ένας έξω από το Δημαρχιακό Κατάστημα και τρεις στο κέντρο της Κηφισιάς στα δοκιμαστικά σημεία  Κασσαβέτη και Κηφισίας, Κασσαβέτη και Λεβίδου  και  Λεβίδου και Κολοκοτρώνη!

Πλατεία Πολιτείας το πρωί της Κυριακής στις 10/06/2012.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ κ. Ξυπολυτά ένα δοκιμαστικό σημείο να ήταν η Πλατεία Πολιτείας για να αποφεύγεται η απαράδεκτη ρύπανση  που παρουσιάζεται στους δρόμους της πλατείας το πρωί της Κυριακής στις 10/06/2012....από σκουπίδια και πλαστικές σακούλες απορριμάτων λόγω υπερχειλίσεως των παραδοσιακών κάδων!!

Πλατεία Πολιτείας το πρωί της Κυριακής στις 10/06/2012.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  κ. Αντιδήμαρχε όπως με την χρήση του νέου κάδου υψηλής τεχνολογίας Big belly, που επιτυγχάνει μείωση κατά 70% περίπου την εβδομάδα του κόστους συλλογής των σκουπιδιών, οι Δημότες της Κηφισιάς θα απολαμβάνουν καθαρότερη την πόλη τους .....και τις 365 μέρες του χρόνου!!

2 σχόλια:

  1. Αρκετή προβολή πήρε το θέμα των ηλιακών κάδων στην Κηφισιά. Ας μας απαντήσει λοιπόν κάποιος τα εξής,
    1. πόσο κόστισε ο ένας?
    2. ήταν καινούριοι ή μεταχειρισμένοι?
    3. έχουν εγγύηση?
    4. ζήτησε ο Δήμος προσφορά από τον επίσημο αντιπρόσωπο?
    5. οι συγκεκριμένοι κάδοι είναι παρωχημένης τεχνολογίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι απαντήσεις είναι εύκολες όταν αναλογιστεί κανείς ότι τόσο ο Δήμαρχος Χιωτάκης όσο και ο το χαϊδεμένο παιδί της παράταξής του κ. Ξυπολητάς ασχολούνται με τα σκουπίδια: Ο ένας στην ένωση Δήμων και ο άλλος στην Κηφισιά. Φαίνεται ότι το αντικείμενο "καθαριότητα" τραβάει για κάποιους ειδικούς λόγους που όποιος τους μαντέψει έχει σοκολατάκι...

      Διαγραφή