Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Goody’s!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σχέδιο αναδόμησης εξελίσσεται αθόρυβα στα ενδότερα του Ομίλου Goody’s, «καταπνίγοντας» ουσιαστικά την κίνηση των 40 περίπου franchisee να προμηθεύονται πρώτες ύλες όχι από την Ηellenic Catering που ανήκει στον όμιλο αλλά από άλλες εταιρείες, πετυχαίνοντας - κατά το πιστεύω τους - καλύτερες τιμές.


Στο πλαίσιο της αναδόμησης και επειδή κατά την γνωστή ρήση «ο φόβος φυλάει τα έρμα» ο όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει να εξαγοράζει την πλειοψηφία ή και εξολοκλήρου καταστήματα franchisee - όπως συνέβη με το κατάστημα στην Παλλήνη - έτσι ώστε αφενός να έχει τον απόλυτο έλεγχο και αφετέρου να μειώσει το ταμειακό άνοιγμα που έχουν κάποιοι συνεργάτες απέναντι στην εταιρεία. 

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι «εξεγερθέντες» franchisee είχαν ξεκινήσει συζητήσεις να προμηθεύονται αλλαντικά από τον Υφαντή και όχι από το Νίκα, ενώ ανάλογες κινήσεις είχαν κάνει και για το κοτόπουλο αλλά και το μπιφτέκι.

Το «μπαϊράκι», όπως λένε πηγές της αγοράς ξεκίνησε όταν συνεργάτες του ομίλου πιστεύοντας ότι πλήρωναν πανάκριβα τις πρώτες ύλες που αγόραζαν από την Ηellenic Catering της γύρισαν την πλάτη. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο κάποιοι από αυτούς να απειλήσουν την διοίκηση του ομίλου και με μαζικές αποχωρήσεις από το δίκτυο σε περίπτωση που δεν μειώνονταν το τίμημα των πρώτων υλών, ενώ έντονες ήταν και οι αντιδράσεις τους ως προς τα υψηλά royalties - συμπεριλαμβανομένου της διαφήμισης - που κατέβαλαν φθάνοντας ακόμη και το 7% των πωλήσεων.

Μετά την απομάκρυνση του Σωτήρη Σειμανίδη από την διοίκηση της Goody’s, την αποκλειστικότητα των επαφών με τους franchisee έχει αναλάβει εξολοκλήρου ο Θανάσης Παπανικολάου, πρώτη προτεραιότητα του οποίου είναι όπως ακούγεται να συμμαζέψει τις όποιες αντιδράσεις - μειώνοντας τις τιμές των πρώτων υλών ή διαγράφοντας royalties - και να περάσει η πλειονότητα των καταστημάτων στην ιδιοκτησία του ομίλου κατά τα πρότυπα της Everest.

Ουσιαστικά μέσω του συγκεκριμένου σχεδιασμού, o ίδιος συνεχίζει να τροφοδοτεί την παραγωγή και άρα τις πωλήσεις της Hellenic Catering, ενώ την ίδια στιγμή ανεβάζει και την αξία της εταιρείας Goody’s (που αναμφίβολα έχει σημασία μπροστά στο ενδεχόμενο κάποιας μελλοντικής πώλησης της εταιρείας).

Την ίδια στιγμή πηγές αναφέρουν ότι εξελίσσεται η αναδιοργάνωση του δικτύου, στο πλαίσιο της οποίας έχει αποφασιστεί να ανασταλεί η λειτουργία καταστημάτων που δεν αποδίδουν, όπως συνέβη με το κατάστημα στην Κηφισιά, στον Άλιμο αλλά και στο σημείο Στουρνάρη και Πατησίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου