Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 34785!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 02/08/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 1 αναπληρωματικό και 5 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και των «4» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 28/07/2011.

Πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «2» έκτακτα θέματα.....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!......που αφορούσαν (1) μία δαπάνη του Δήμου και (2) διενέργεια ένδικων μέσων κατά απόφασης εναντίον του Δήμου!

Τα κάτωθι «4» τακτικά θέματα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία!....διότι παρουσιάστηκαν ουσιαστικές διαφωνίες!

1. Η έγκριση της υπ’ αριθμό 42/2011 μελέτης και όρων διακήρυξης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΑΚΚΟΥΒΩΝ » ήταν ομόφωνη πλην του κ. Τσούλου ο οποίος ψήφισε λευκό!

2. Η υποβολή Εισήγησης της Δικηγόρου κ. Δήμητρας Λάμπου, περί Άσκησης περαιτέρω ενδίκων μέσων, κατά της υπ’ αριθμό 1788/2011 αποφάσεως του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 28ο), σύμφωνα με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος Κηφισιάς να καταβάλει στον κ. Καλίτση Δημήτριο το συνολικό ποσόν των δέκα τεσσάρων χιλιάδων, εξακοσίων εβδομήντα οκτώ ευρώ & 74 λεπτών (14.678,74 €) νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής (24-10-2008) έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία!

Οι κ. κ. Τσούλος και Σιδέρης ψήφισαν κατά διότι είναι υπέρ της προτάσεως του Δημότη!.....δηλαδή να πληρωθεί ο Δημότης μόνο το κεφάλαιο και οι τόκοι να παραγραφούν!

3. Προέλεγχος και σύνταξη έκθεσης των ισολογισμών και των αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2010 για τις δημοτικές ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης σύμφωνα με το άρθρο 163 του Ν. 3463/2006.

4. Προέλεγχος και σύνταξη έκθεσης των απολογισμών και των αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2010 για τις δημοτικές ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης σύμφωνα με το άρθρο 163 του Ν. 3463/2006.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων 3 και 4 οι Λογιστές των δημοτικών ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης παρουσίασαν επί τροχάδην!.....τους τελικούς ισολογισμούς του 2010!

Συγκεκριμένα ο Λογιστής κ. Δ. Γιωργόπουλος της Εκάλης παρουσίασε τον ισολογισμό 2010 με έλλειμμα εις νέον της τάξεως των 389.948,70 ευρώ!.....με την παρατήρηση ότι  δεν εφαρμόστηκε  η «αναλυτική λογιστική» κατά την  προετοιμασία του ισολογισμού λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του Δήμου!

Ακολούθως ο Λογιστής της Νέας Ερυθραίας παρουσίασε τον ισολογισμό του 2010 με το «εντυπωσιακό» έλλειμμα εις νέον των 4.363.499,00 ευρώ!.....χωρίς να παρουσιάσει  παρατηρήσεις για το έλλειμα!.......παρά μόνο ότι η εφαρμογή της «αναλυτικής λογιστικής» δεν συνηθίζεται!

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Λογιστής της Κηφισιάς ο οποίος με πολύ εγκωμιαστικό  τρόπο, υπό το βλέμμα του κ. Δημάρχου, ανέφερε ότι, λόγω της καλής διαχείρισης του Δήμου, ο ισολογισμός του 2010 ήταν πλεονασματικός!.......χωρίς βεβαίως να τον παρουσιάσει αναλυτικά! 

Η κ. Μ. Δαλιέτου σχολίασε ότι και ο Δήμος Κηφισιάς δεν εφαρμόζει την «αναλυτική λογιστική» διότι δεν συνηθίζεται!

Σε ερώτηση του κ. Χιωτάκη κατά πόσον υπάρχουν αποκλείσεις μεταξύ των εν λόγω τελικών αποτελεσμάτων χρήσεως του έτους 2010  και του αρχικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2011 της απογραφής, αμφότεροι η κ. Μ. Δαλιέτου και ο Λογιστής απήντησαν αρνητικά!

Κατά την ψηφοφορία των εν λόγω θεμάτων  κ. Τσούλος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι ψηφίζει να παρουσιαστούν μεν τα αποτελέσματα στο επόμενο Δ.Σ. αλλά με επιφύλαξη για να του δοθεί η δυνατότητα να τα μελετήσει διεξοδικά!

Την ίδια ακριβώς τοποθέτηση είχε και ο κ. Σιδέρης ο οποίος πρόσθεσε ότι  δεν αισθάνεται «διασφαλισμένος» εάν πρώτα δεν τα μελετήσει αναλυτικά!

Ο κ. Χιωτάκης απήντησε λέγοντας ότι για αυτό τον λόγο υπάρχουν οι Ορκωτοί Λογιστές οι οποίοι τα ελέγχουν. Εμείς οι αιρετοί δεν είμαστε  λογιστές για να μπορούμε να εκφέρουμε υπεύθυνη γνώμη! Αναμένουμε λοιπόν από τους  Ορκωτούς Λογιστές, οι οποίοι ελέγχουν τους ισολογισμούς του 2010, να δώσουν το «πράσινο φως» για να εγκριθούν στην συνέχεια από  τα μέλη του Δ.Σ.!
 
Ο κ. Χιωτάκης έκλεισε την συνεδρίαση ανακοινώνοντας ότι η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα γίνει στις 23/08/2011!


ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ κ. Χιωτάκη ότι.......στο διαδίκτυο πρέπει να αναρτώνται:

«Κατά το αρ.2 παρ.4 εδ.6 του Ν.3861/2010.....οι προϋπολογισμοί, απολογισμοί, ισολογισμοί και οι επί μέρους δαπάνες Υπουργείων, κεντρικών και περιφερειακών δημόσιων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και φορέων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού»

Εισηγούμεθα λοιπόν να το κάνετε το συντομότερο.......για να ενημερώνετε ο Δημότης πως διαχειρίζεται ο Δήμος την περιουσία του! 


Υ.Γ. Η Kifisia Press θα επανέλθει λίαν προσεχώς σχολιάζοντας τους ισολογισμούς και τα αποτελέσματα της χρήσεως 2010 για τις δημοτικές ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου