Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Για να θυμηθούμε και να γνωρίσουμε!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Τώρα που μπήκαμε στην καρδιά του καλοκαιριού και λίγο πολύ χαλαρώνουμε σκέφθηκα να θυμηθούμε λίγο την Κηφισιά μας αμέσως μετά την μεταπολίτευση και το πρώτο εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επισκέφθηκα λοιπόν τον «βετεράνο» των δημοτικών μας δρώμενων εκείνης της εποχής κ. Κωνσταντίνο Δενδρινό για να συζητήσω μαζί του το κλίμα της εποχής.

Δήμαρχος εκλέγεται ο αείμνηστος κ. Δημήτρης Ζωμόπουλος και μαζί με όλους τους Δημοτικούς Σύμβουλους ξεκινά την δημοκρατική αποκατάσταση του Δήμου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ορκίζονται την 1η Ιουνίου 1975.

Οι Σύμβουλοι ορκίζονται την 1η Ιουνίου 1975 και ο Δήμαρχος μετά την ορκωμοσία,  τους παίρνει στο καφενεδάκι στην Αγία Παρασκευή στην Κάτω Κηφισιά για να συζητήσουν ανεπίσημα την δράση τους για την Κηφισιά.

Πρώτο ανεπίσημο Δημοτικό Συμβούλιο!

Στις φωτογραφίες βλέπουμε το πόσο εύκολο ήταν να τα πουν σε καφενεδάκι έξω από την γραφειοκρατία......

ΟΙ Δημοτικοί μας άρχοντες την 28η Οκτωβρίου 1975.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί  από τον φωτογράφο Δημήτρη Μάντη που είχε το στούντιο του στην Νέα Ερυθραία και είναι από το αρχείο του κ. Κώστα Δενδρινού


Ο πανηγυρικός λόγος της 28ης Οκτωβρίου 1975.

Η κουβέντα με τον κ. Κωνσταντίνο  Δενδρινό περιστράφηκε στην προσπάθεια όλων συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων να βοηθήσουν την Κηφισιά να ξεφύγει από τους φόβους και τις αναστολές που είχε δημιουργήσει η περίοδος της χούντας και να μπουν οι βάσεις για τον εκδημοκρατισμό.

Θυμηθήκαμε ότι ο άλλος αείμνηστος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κανακάκης που ανέλαβε τον Δήμο το 1982 , στις εκλογές του 1975 δεν κατέβηκε σαν υποψήφιος αλλά υποστήριξε σθεναρά την εκλογή του κ. Ζωμόπουλου!

Ο κ. Μανώλης Αναγνωστάκης με τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Κανακάκη το 1982.

Για την περίοδο του 1982 θα σας γράψω σε επόμενο άρθρο γιατί τότε έχουμε και την αλλαγή του Ανδρέα Παπανδρέου που επηρέασε και τα Δημοτικά όλης της Ελλάδας .

Θυμηθήκαμε τους καυγάδες Βόλκου – Δενδρινού πάντα για την Κηφισιά, τον κ. Θοδωρή Γεωργαντά και τα όνειρα του για την Κηφισιά, τον κ. Τηλέμαχο Τσιλιγκίρη με τα υπέροχα μπιφτέκια του, τον κ. Γιάννη Λαχανά στο κρεοπωλείο, τον κ. Νίκο Λαδάκη τον πιο γνωστό οδοντογιατρό της πόλης και … έφυγα με την όρεξη να βρω και τον κ. Σταύρο Βόλκο για να ακούσω και άλλες ιστορίες που θα σας περιγράψω σύντομα.

Θέλω να τελειώσω με μια σύγκριση : μπορούν σήμερα οι 41 Δημοτικοί Σύμβουλοι να συνεδριάσουν σε καφενεδάκι οικογενειακά και όμορφα;

Που όμως να βρουν το καφενεδάκι που τα σαρώσαμε όλα για να τσιμεντοποιηθούμε!

Καλό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου