Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Προσφυγή του Δήμαρχου κ. Χιωτάκη στο ΣτΕ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Κηφισιάς ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου,  με την οποία καταργείται για οικονομικούς λόγους το Γυμνάσιο Εκάλης και συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.


Σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής.....«η απόφαση κατάργησης του Γυμνασίου Εκάλης ελήφθη αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά κίνητρα κατά παράβαση του άρθρου 16 του Συντάγματος που επιβάλλει την συνεχή βελτίωση της εκπαίδευσης»!

Παράλληλα, αναφέρονται επίσης ότι «η επίμαχη απόφαση της υφυπουργού στερείται αιτιολογίας και δεν επικαλείται για την κατάργησή του εν λόγω Γυμνασίου λόγους που να αφορούν την εκπαίδευση ή την παιδία γενικότερα, έστω και μακροπρόθεσμα! Ούτε όμως καν επικαλείται συγκεκριμένους οικονομικούς λόγους».

Θα είχε ενδιαφέρον κ. Δήμαρχε να μας πείτε περί το ποίος πληρώνει και πόσο πληρώνει τον / τους δικηγόρο / δικηγόρους σας προσφεύγοντας στο ΣτΕ; Οι σχετικοί νόμοι ορίζουν ότι για το θέμα των συγχωνεύσεων ουσιαστική αρμοδιότητα κατέχουν μόνον «τρίτοι» και όχι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Σε ποια βάση έννομου συμφέροντος, αρμοδιότητας και νομιμοποίησης, λοιπόν κ. Δήμαρχε στηρίζεται η προσφυγή σας και……..μάλιστα:

- ΧΩΡΙΣ να υπάρχει πρώτον έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής 
και
- ΧΩΡΙΣ να υπάρχει δεύτερον έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αν κ. Δήμαρχε επιθυμείτε να προσφύγετε στο ΣτΕ ανεξάρτητα από την ύπαρξη ουσιαστικής αρμοδιότητας και νομιμοποίησης υπό την ιδιότητά σας ως Δήμαρχος Κηφισιάς, τότε τα κόστη της προσφυγής να τα πληρώσετε ο ίδιος από την τσέπη σας ή / και οι δημότες που συμφωνούν μαζί σας, και όχι όλοι οι δημότες του διευρυμένου δήμου Κηφισιάς!

Για κάθε δε ευρώ των δημοτών σας που ξοδεύετε θα πρέπει αφενός να συντρέχει επαρκής, πλήρης και σαφής αιτιολόγηση για τη δαπάνη αυτή καθώς και προηγούμενη λήψη απόφασης γι’ αυτή εκ των αρμοδίων δημοτικών οργάνων, αφετέρου πλήρη αποδεικτικά στοιχεία εκ νομίμων παραστατικών έναντι των γενομένων δαπανών. Που είναι αυτά στην προκειμένη περίπτωση της προσφυγή σας στο ΣτΕ κύριε Δήμαρχε;

Η προσφυγή σας κ. Δήμαρχε, όπως διαφαίνεται, μάλλον δεν θα έχει «θετικό» αποτέλεσμα και κατά συνέπεια θα έχετε ασκόπως δαπανήσει σημαντικά χρηματικά ποσά για την ένδικη διαδικασία ενώπιον του ΣτΕ…….διότι σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη υπάρχουν:

(1) οικονομικά μεγέθη για τη μη βιωσιμότητα του Γυμνασίου Εκάλης

(2) στοιχεία ότι το Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμη και όλους τους μαθητές, αν και κάποιοι θα προτιμήσουν άλλα όμορα σχολεία,

(3) παιδαγωγικοί λόγοι

Ως εκ τούτου, και εφόσον το αποτέλεσμα της περί ου ο λόγος προσφυγής σας στο ΣτΕ δεν είναι «θετικό», η δε εν λόγω προσφυγή έχει χρηματοδοτηθεί από δημοτικούς πόρους, η αυθαίρετη ενέργειά σας να προσφύγετε στο ΣτΕ συνιστά:

- Επιβάρυνση των δημοτών με το «σημαντικό κόστος» της προσφυγής σας στο ΣτΕ!

- Δημοσιότητα για τον προσφεύγοντα

- Αξιοποίηση της προσφυγής αυτής στα πλαίσια πρακτικής αυτοπροβολής και λαϊκισμού

Εφόσον συντρέξει απόφαση των αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων και σχετική εντολή  θα πρέπει να ληφθούν ένδικα μέτρα εις βάρος σας και ενόψει της διαφαινόμενης αυθαιρεσίας σας κ. Δήμαρχε η οποία «παρέκαμψε» τις αρμοδιότητες θεσπισμένων και καταστατικών οργάνων του Δήμου όπως της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου!.........και προχωρήσατε αυτεπάγγελτα κατ’ εφαρμογή του δόγματος «l’etat cest moi» σαν άλλος Λουδοβίκος 14ος…..στην προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου