Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τα ΚΕΠ ελέγχονται από τον Δήμαρχο.........για να εξυπηρετούν!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Στην εφημερίδα «Κηφισιά» (στήλη "Τα εξ αμάξης") καταγράφεται περιστατικό στο κεντρικό ΚΕΠ Κηφισιάς (στην λεωφόρο Κηφισίας) όπου υπάλληλος άσκησε όλη του την εξουσία σε κυρία που ζητούσε εξυπηρέτηση.


Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, αισθανόμενος προφανώς κάλυψη (πώς άραγε;) και με την πιθανή επίκληση  του γράμματος του νόμου αλλά όχι του πνεύματός του ή στηριζόμενος σε πιθανές παράδοξες διαταγές (άραγε γιατί σταματάνε ώρα 14.00; ή γιατί πρέπει το έντυπο αίτησης να παραλαμβάνεται αυτοπροσώπως;)  αρνήθηκε επιδεικτικά να εξυπηρετήσει πολίτη!

Ο άμεσος προϊστάμενος του υπαλλήλου, ελεγχόμενος κατ' ευθείαν από το Δήμαρχο, αλλά και ο Δήμαρχος (κυρίως) ως κύριος προϊστάμενος,  πως δέχονται τέτοιες ανελαστικές συμπεριφορές ή δίνουν τέτοιες οδηγίες;

Κάνουμε γνωστό ότι τα ΚΕΠ δημιουργήθηκαν από τον τ. υφυπουργό Εσωτερικών Σταύρο Μπένο (Ιούλιος 2001) και υπάγονταν διοικητικά μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010, στην αρμοδιότητα της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, με τον Καλλικράτη,  υπάγονται κατ΄ ευθείαν στον Δήμαρχο ήτοι το ΚΕΠ Κηφισιάς σήμερα ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση (την εκάστοτε) αλλά μόνο με τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη.

Ευθύνη συνεπώς, για την όποια ανελαστικότητα εξυπηρέτησης και κατανόησης από μέρους υπαλλήλου του ΚΕΠ, είναι αποκλειστικά και μόνο του Δημάρχου!

Συνεχώς συνεπώς τα ΚΕΠ υπάγονται στην Τοπική αυτοδιοίκηση, με προϊστάμενο που ορίζεται από τον Δήμο και το πνεύμα τους, όπως το περιγράφει η εφημερίδα «Κηφισιά»  κάθε άλλο παρά εξυπηρέτηση δίνουν.

Βεβαίως, μαζί με τα «ξερά δεν μπορούν και δεν πρέπει να καούν και τα χλωρά» δηλαδή αν ένας υπάλληλος δημιουργεί πρόβλημα και «διοικητική ακαμψία» θα πρέπει να ελέγχεται διότι δεν πρέπει να αμαυρώνεται η εικόνα των υπόλοιπων υπαλλήλων που δείχνουν κατανόηση και φιλική εξυπηρέτηση και έχουν στο DNA τους την εξυπηρέτηση.

Δεν πρέπει κάποιοι -ελάχιστοι- υπάλληλοι να αμαυρώνουν την εικόνα και το πνεύμα των ΚΕΠ, όπως την εμπνεύστηκε ο δημιουργός των.


Αυτό το πνεύμα δεν έπρεπε να αλλοιώνεται κ. Χιωτάκη! Αυτή την «πόλη δεν την αξίζουμε» έτσι. Όλοι οι κάτοικοι πρέπει με ελαστικότητα και κατανόηση να εξυπηρετούνται, με την αποδοχή των αιτημάτων τους κατά περίπτωση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου