Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Η Κηφισιά που θα μας χαρίσει η Νέα Δημοτική Αρχή!

“Όλοι έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε μια πόλη σύγχρονη, που  αναδεικνύει τον ιδιαίτερο ιστορικό της χαρακτήρα, διαφυλάσσει το ξεχωριστό της φυσικό περιβάλλον, προστατεύει την κατοικία, αξιοποιεί νέες τεχνολογίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υιοθετεί οικολογικές μεθόδους στη διαχείριση απορριμμάτων και στη συντήρηση των εγκαταστάσεων, ενισχύει το πράσινο, διαδίδει τον αθλητισμό, αναπτύσσει πολιτιστικές δράσεις, νοιάζεται για την νεολαία, φροντίζει την οικογένεια, προστατεύει τη τρίτη ηλικία, δίνει λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα των δημοτών και διεκδικεί πόρους, υπηρεσίες και έργα από την κεντρική διοίκηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όμως σήμερα η οικονομική κρίση επηρεάζει όλους μας και διαρκώς περισσότεροι συνδημότες μας έρχονται σε δύσκολη θέση. Σήμερα, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τον κοινωνικό μας ιστό. Προτεραιότητα του νέου Δήμου πρέπει να είναι οι εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης  με ανοιχτή αγκαλιά για κάθε πολίτη που χρειάζεται βοήθεια.

Με διάλογο, διαβούλευση, συλλογικότητα και διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και με εργατικότητα, συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της, η Δημοτική Αρχή του νέου Δήμου Κηφισιάς που ορκίστηκε στις 29/12/2010  μπορεί να είναι ωφέλιμη για την Πόλη και τους πολίτες.”

Τα όσα μεστά λόγια του κ. Δημάρχου ανεφέρθησαν κατά την Ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής Κηφισιάς μας δίνουν μια ελπίδα για μια χρηστή και διάφανη διαχείριση της Πόλης μας. Είναι έτσι όμως ?!

Τι θα πει :

1.      «Πόλη Σύγχρονη»  -  « Προστασία της κατοικίας» . Πολλά μαγαζιά μέσα στην αμιγή κατοικία καταστρατηγώντας το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης, ανεπάρκεια δημοτικού φωτισμού και πεζοδρομίων, ανυπαρξία αποχέτευσης σε μεγάλο τμήμα της Πόλης , ανεπάρκεια θέσεων στάθμευσης, μη εφαρμογή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων … Ελπίζω όχι. Γιατί η μέχρι σήμερα πορεία δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης.

2.      «Ανάδειξη του ιστορικού της χαρακτήρα». Η μέχρι σήμερα πορεία μας λέει ότι έχουμε την τύχη να έχουμε στην Πόλη ένα Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Γουλανδρή, το Μουσείο ΟΤΕ και θα μπορούσαμε να έχουμε και άλλα 2-3. Πως ο Δήμος τα προβάλλει ? πως φροντίζει τα παιδιά των σχολείων μας να τα επισκεφθούν ? τι ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου τους έχει γίνει ? Μάλλον οι σχεδιασμοί γίνονται ανοργάνωτα και με πρωτοβουλίες που δεν ξεκινούν από τον Δήμο.Ιστορικό τμήμα της Πόλης είναι και ο παραδοσιακός ιστός. Μπορούμε να περπατήσουμε στα ωραία στενάκια των Αλωνίων, αφήσαμε πουθενά καμία «αμπολή» με λίγο τρεχούμενο νερό ? Ιστορία της Πόλης είναι και τα διατηρητέα και οι Εκκλησίες μας και τα αγάλματα που κοσμούν πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Δεν θα μπορούσαν όλα αυτά να αναρτηθούν στο site του Δήμου, δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε ότι το Ηρώο της Κηφισιάς δημιουργήθηκε από τον σπουδαίο γλύπτη Δημητριάδη και αποτελεί κόσμημα για την Πόλη, δεν θα μπορούσαν τα «αρχαία» που στοιβάζονται στην Πλατεία Πλατάνου να συντηρηθούν και προβληθούν .

3.      «Διαφύλαξη του ξεχωριστού της φυσικού περιβάλλοντος»  Ξεκινώντας από τις καταπατήσεις του Κηφισού Ποταμού και του Πεντελικού Όρους, συνεχίζοντας με την καταστροφή των πεύκων και των φοινίκων φαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι έχουμε την τύχη να έχουμε Δήμαρχο γεωπόνο, το φυσικό περιβάλλον μολύνεται, καταστρέφεται και οικειοποιείται, με αποτέλεσμα την συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Ελπίζω να μπει ένα φρένο και να τηρηθούν τα ισχύοντα διατάγματα με θρησκευτική ευλάβεια και μαζί να γίνει ένας σχεδιασμός προστασίας και περιποίησης του κοινόχρηστου πρασίνου.

Δεν θέλω να γκρινιάζω μέρες που είναι, αλλά ανησυχώ και φοβάμαι!

Θα συνεχίσω όμως.......... Είμαι με την Δημοτική Αρχή σε κάθε καλό που θα γίνει αλλά θα είμαι και αντίθετος σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής των παιδιών μας.

Ηλίας Νομπιλάκης
Συντάκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου