Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π. 25!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 28/09/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων στις 25/08/2011 και 31/08/2011.

Στην συνέχεια ακολούθησε η ενημέρωση του Δ.Σ. από τον κ. Δήμαρχο ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς για τα γεγονότα της κατάληψης του Δημαρχείου για δύο μέρες από τους εργαζόμενους του Δήμου και στην συνέχεια ανακοίνωσε την έγκριση για πρόσληψη «72» υπαλλήλων για την καθαριότητα οκτάμηνης θητείας και ότι δέχεται…..αιτήσεις!

Κατά την  συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως:

- Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Κηφισιά και Νέα Ερυθραία και ότι έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαγραμμίσεις.

- Ο Αντιδήμαρχος κ. Ξυπολυτάς αναφέρθηκε (1) στον απαράδεκτο βανδαλισμό 120 νέων κάδων καθαριότητας στην Νέα Ερυθραία και (2) στην πλημμελή πληροφόρηση του τοπικού τύπου  σχετικά με την πυρασφάλιση του Δήμου Κηφισιάς παρόλο που εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου!

- Ο κ. Β. Βάρσος αναφέρθηκε (1) στην σύγχυση που επικρατεί κατά την διανομή του Ταχυδρομείου λόγω των διπλών ονομασιών των δρόμων στην Κηφισιά και ζήτησε από τον κ. Παπαδόπουλο να το επιληφθεί άμεσα! (2) στην ελεγχόμενη στάθμευση στην Ελευθερίου Βενιζέλου που δημιουργεί προβλήματα και ζήτησε να διορθωθεί! Ο κ. Δήμαρχος παρενέβη λέγοντας ότι δεν  επιτρέπει η Περιφέρεια οιανδήποτε αλλαγή!

- Η κ. Συνοδινού αναφέρθηκε (1) στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο ΑΛΑΣΚΑ και ότι κάτι πρέπει να γίνει άμεσα! (2) στην αργή εξέλιξη διαφόρων έργων που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ όπως οι Παιδικές Χαρές κτλ. (3) αναγκαιότητα ανάπλασης των δρόμων της Κηφισιάς διότι τα υπάρχοντα «σαμαράκια» δημιουργούν σοβαρά προβλήματα!

- Η κ Σπηλιωτοπούλου αναφέρθηκε (1) στην οικονομική κρίση που επικρατεί (2) στην αναγκαιότητα άμεσων περικοπών αλλά ΟΧΙ απολύσεων  προσωπικού του ενιαίου  Δήμου!

- Ο κ. Κανακάκης  ερώτησε τον κ. Δήμαρχο κατά πόσο αληθεύει ότι έκανε παρέμβαση κατά την διάρκεια της πρόσφατης κατάληψης του Δημαρχείου λέγοντας στους εργαζόμενους ότι τερματίζονται οι ΧΑΡΕΣ! Ο κ. Δήμαρχος απήντησε ότι λόγω της οικονομικής κρίσεως π.χ. υπερωρίες, ελαστικότητα ωραρίου κτλ  τερματίζονται άμεσα!

- Η κ. Μουστάκη αναφέρθηκε (1) στην αναγκαιότητα επιδιόρθωσης της ΒΙΛΛΑΣ ΚΩΣΤΑ η οποία είναι πλήρως παραμελημένη! (2) στην οικονομική κρίση και εισηγήθηκε όπως η «αμοιβή» της συμμετοχής των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.....εκχωρηθεί! (3) στα ανακυκλώσιμα υλικά και ζήτησε από τον  κ. Ξυπολυτά να ενημερώσει το σώμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.!

- Ο κ. Σκορδίλης αναφέρθηκε (1) στην κρίση που είναι μεγάλη!....για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται ακρότητες υπό μορφή καταλήψεων! (2) στην αναγκαιότητα άμεσης ανάπλασης της περιοχής ΑΛΩΝΙΑ! (3) στα πανό που είναι αναρτημένα στο  ΚΑΤ και ζήτησε να αποσυρθούν! (4) στα έργα υποδομής στην ΑΝΩ ΚΗΦΙΣΙΑ για τα οποία υπέγραψε πρόσφατα απόφαση το ΕΣΠΑ!

- Ο κ. Τσούλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι διάφορα Bar – Καταστήματα στην Νέα Ερυθραία σφραγίζονται αλλά πάλι επαναλειτουργούν λόγω αδυναμίας της υπάρχουσας νομοθεσίας!

- Ο κ. Δημάκης έπλεξε το εγκώμιο της Οργανωτικής Επιτροπής ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ γενικά και της Δημοτικού Συμβούλου κ. Λ. Παπαδημητρίου ειδικά, διότι κατάφεραν τελικά να οργανώσουν με μεγάλη επιτυχία τις εν λόγω  εκδηλώσεις με μόνο το 1/3 του προϋπολογισμού!

- Ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος σχολίασε το αίτημα της κ. Μουστάκη αναφορικά με την ΒΙΛΛΑ ΚΩΣΤΑ λέγοντας με έντονο ύφος.....ότι υπάρχει στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου «πρόνοια» αποκατάστασης της ΒΙΛΛΑΣ ΚΩΣΤΑ!

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ της κ. Μουστάκη και του κ. Κύρλου στην διάρκεια του οποίου ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά!.....με αποτέλεσμα να επέμβει η κ. Συνοδινού και να ζητήσει από τον κ. Δήμαρχο να ανακαλέσει σε τάξη τον Αντιδήμαρχο του!

Ο κ. Δήμαρχος παρενέβη λέγοντας ότι η συμπεριφορά των Δημοτικών Συμβούλων θα πρέπει να είναι πάντοτε υποδειγματική και κόσμια!....και συνέχισε σημειώνοντας:

- Τα έσοδα του Δήμου είναι κατά 50% μειωμένα από πέρσι!
- Οι οφειλές προς τον Δήμο φέτος ανέχονται σε 3 εκατομμύρια ευρώ!
- Θα πρέπει να δοθούν δάνεια στον Δήμο για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός του 2012!
- Οι καταλήψεις παιδικών σταθμών θεωρείται ενέργεια κατά των Δημοτών!
- Θα τοποθετηθούν άμεσα μηχανήματα κάρτας για τον έλεγχο πιστής εφαρμογής του ωραρίου εργασίας!
- Έχουν ξεκινήσει τα έργα ανάπλασης στην περιοχή ΑΛΩΝΙΑ συνολικού κόστους 2.000.000,00 ευρώ!
- Υπό έγκριση υπάρχουν «9» έργα στον Ενιαίο Δήμο από χρηματοδότηση της ΕΣΠΑ!

Ακολούθησε η συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί (47) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση ημερομηνίας 23/09/2011.

1 σχόλιο:

  1. Αξιότιμε κύριε ΑΓΓΕΛΙΔΗ

    Συγχαρητήρια για τη Μεγάλη σας προσφορά.

    Με εκτίμηση
    Μιχαήλ Χατζηγεωργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή