Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η κρίση δεν μπορεί να είναι πρόσχημα μείωσης δαπανών και μέριμνας σε σχολεία!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σαν θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των μαθητών του Σχολείου, είναι ένας σημαντικός θεσμός, αναπόσπαστο μέρος της Σχολικής Κοινότητας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας είναι ένας σύλλογος πρότυπο αφού δραστηριοποιείται με πείσμα σε όλους τους τομείς που αφορούν την σχολική κοινότητα.

Φέτος οι γονείς του 1ου Δημοτικού Ν. Ερυθραίας καταθέτουν την πικρία τους που καλωσορίζουν  τα παιδιά τους στο σχολείο με δύο υπόγειες αίθουσες, χωρίς βιβλία, χωρίς σωστό γυμναστήριο, χωρίς αίθουσα Η/Υ, με απαξιωμένη σχολική βιβλιοθήκη.

Λένε ότι τα λειτουργικά τους έξοδα δεν φαίνεται να μπορούν να καλυφθούν με τα χρήματα που δίνει ο Δήμος Κηφισιάς ο οποίος αισθάνονται ότι μοιράζει τα χρήματα χωρίς να βάζει προτεραιότητες.


Μήπως ο Δήμος Κηφισιάς με διαφάνεια θα πρέπει να αποδεικνύει ότι βλέπει τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και κυρίως των παιδιών. Μήπως κάποια άλλα έξοδα (π.χ. δήθεν αναγκαία ταξίδια δημοτικών συμβούλων ή παροχές ανεξέλεγκτες) μπορούν να περιμένουν προς χάριν των παιδιών;


Πιστεύουμε ότι η διδασκαλία σε υπόγειες αίθουσες αλλά και κάθε διδασκαλία που δεν τηρεί τις ελάχιστες ανάγκες, δεν είναι διδασκαλία η δε ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί το πρόσχημα μείωσης δαπανών σε σχολεία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου