Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τρόπος αναγνώρισης γραμμικών κωδικών!.....Διευκρινιστική συνέχεια!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ, το bar code ή ο κωδικός 520 δεν υποδηλώνει την «εγκυρότητα» για την Ελληνικότητα του προϊόντος!


Μία πρόσφατη διευκρινιστική έρευνα.....αποκαλύπτει πως τα τρία πρώτα νούμερα του bar code, υποδηλώνουν μόνο σε ποια χώρα παράχθηκε το bar code (δηλαδή από που πήρε την άδεια)!.....και δεν έχει καμιά σχέση με την προέλευση του προϊόντος!

Μια εταιρεία π.χ. μπορεί να αγοράσει τους κωδικούς της από όποια χώρα  αυτή επιθυμεί!..... και ο κωδικός δεν περιέχει κανένα στοιχείο για την προέλευση ή την χώρα κατασκευής του προϊόντος. Έτσι, μία Ελληνική εταιρεία μπορεί να έχει κώδικα αγορασμένο από τη Νέα Ζηλανδία ή το αντίθετο!  

Μερικά σενάρια τα οποία μπορούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα για τον Έλληνα παραγωγό ή την χώρα μας  παρουσιάζονται εδώ...

Ο GS1 είναι ο διεθνής φορέας που εκχωρεί τους συγκεκριμένους κωδικούς. Για την Ελλάδα οι αριθμοί παραχωρούνται από την GS1 Ελλάς Α.Ε.. και αρχίζουν με τον κωδικό 520. Πηγές:

- GS1 Ελλάς Α.Ε. http://www.gs1gr.org/
- GS1 AISBL        http://www.gs1.org

Μάλιστα πρόσφατα, επειδή ο κωδικός  520 έχει σχεδόν κορεσθεί, η GS1 Ελλάς Α.Ε. παραχώρησε και τον κωδικό  521 στην Ελλάδα, κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε!.....για να μην προκαλεί σύγχυση! 

Τελικά, μόνο το «Made in Greece» ή η Ελληνική σημαία πάνω από την σύνθεση του προϊόντος στην συσκευασία είναι η πραγματική εγγύηση για την Ελληνικότητα του περιεχομένου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου