Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ντοκιμαντέρ......το βιβλίο «Αγνοούμενοι - Άκρως Απόρρητο»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο του κ. Πέτρου Κασιμάτη «Αγνοούμενοι -  Άκρως Απόρρητο», από τις εκδόσεις Λιβάνη, είναι το νέο ντοκιμαντέρ του Ηλία Ιωσηφίδη  «Παγωμένος Χρόνος», που αναφέρεται στις σκοτεινές σελίδες του Κυπριακού και στην ύπαρξη επιζώντων αιχμαλώτων από την  εισβολή του ΄74.



Το ντοκιμαντέρ, που έχει αποσπάσει ενδιαφέρουσες διεθνείς κριτικές, θα είναι υποψήφιο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Χαλκίδας, ενώ το τελευταίο μέρος του, που φέρει τον τίτλο «13 Περιστέρια», εμπεριέχει αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και δημιουργούν αίσθηση.

Το φιλμ «Παγωμένος Χρόνος» διαθέτει  εξαιρετική φωτογραφία από τον Ανδρέα Ζαχαράτο, η μουσική είναι του Στ. Σοφιανού, το μοντάζ του Χ. Μαυροφοράκη και  η σκηνοθεσία του Ηλία Ιωσηφίδη. Αφιερώνεται σε όλους εκείνους για τους οποίους ο χρόνος σταμάτησε την ημέρα της εισβολής των Τούρκων!


Το βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη «Αγνοούμενοι-Άκρως Απόρρητο», 4η έκδοση (εκδόσεις Λιβάνη), είναι ένα συναρπαστικό ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα. Ο κ. Κασιμάτης τιμήθηκε με το Πρώτο Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας της Ένωσης Αργεντινών Συγγραφέων, ενώ για το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε το ντοκιμαντέρ τού απονεμήθηκε το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση.

Πέρσι προτάθηκε για τον τίτλο του «Συγγραφέα της Χρονιάς», ενώ αποστολές του έχουν απασχολήσει όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Έχει καλύψει επτά πολεμικές αναμετρήσεις και ανατροπές καθεστώτων κι έχει ταξιδέψει με όλα τα μέσα, με αεροπλάνα, με μοτοσικλέτες, με άλογα, στις πέντε ηπείρους τις περισσότερες φορές ως ειδικός απεσταλμένος αθηναϊκών εφημερίδων.

Έχει εκδώσει τέσσερα  δημοσιογραφικά βιβλία, τρία λογοτεχνικά (μεταφρασμένα στα γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά και ρουμανικά), καθώς και ένα βιβλίο ταξιδιωτικής λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου