Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ψάχνουν για δολιοφθορά στην Κύπρο!....Έκτακτη Ανάρτηση!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών  αναχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί για την Κύπρο προκειμένου να συνεργαστεί με την αντίστοιχη Κυπριακή Υπηρεσία για τη διερεύνηση της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση  «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί – Ζύγι, Λεμεσού.


Εν τω μεταξύ, την παραίτησή τους υπέβαλαν ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Κώστας Παπακώστας, καθώς και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης, ύστερα από την τραγωδία στην ναυτική βάση, όπου από εκρήξεις σε κιβώτια πυρίτιδας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, τραυματίστηκαν περισσότερα από 60 άτομα, εκ των οποίων τα 3 είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων!


 

Τρία είναι τα «σκοτεινά»  ερωτήματα για το αιματηρό γεγονός που έχει βυθίσει την Κύπρο σε εθνικό πένθος:

- Πόσο τυχαία ή πόσο αδικαιολόγητη είναι η ξαφνική πυρκαγιά στα 2 κιβώτια με πυρομαχικά στις 4 το πρωί, στη ναυτική βάση Λεμεσού, καθώς στην περιοχή των κιβωτίων την ώρα της πυρκαγιάς δεν υπάρχει ποτέ η παραμικρή κίνηση οχημάτων και πεζών!

- Γιατί η πρώτη φωτιά εμφανίστηκε σε δύο από τα 98 κιβώτια, που είχαν όμως τα πιο εύφλεκτα πυρομαχικά και μπορούσαν αστραπιαία να μεταδώσουν τη φωτιά στα υπόλοιπα, τα οποία όμως είχαν κυρίως, όπλα και ανταλλακτικά βαρέων όπλων πεζικού. Ποιος άραγε ήξερε που έπρεπε πρώτα να εμφανιστεί η φωτιά;

- Την περασμένη εβδομάδα λόγω θερινών αδειών είχαν αραιώσει και μερικές φορές είχαν διακοπεί για πολλές ώρες οι στρατιωτικές περιπολίες γύρω από τη ναυτική βάση. Στο διάστημα αυτό περίοικοι είχαν δει δύο αυτοκίνητα με πινακίδες της κατεχόμενης Κύπρου να περνάνε με πολλή μικρή ταχύτητα έξω από τη βάση δίνοντας την εντύπωση ότι οι επιβάτες τους φωτογράφιζαν ή κατέγραφαν λεπτομέρειες του χώρου όπου φυλάσσονταν τα 98 κιβώτια!

Το γεγονός (1) ότι τα κιβώτια αυτά είχαν κατασχεθεί από Αμερικανούς και Ισραηλινούς κομάντος στη θάλασσα της Κύπρου από ρωσικό πλοίο που είχε προορισμό λιμάνι της Συρίας και τα όπλα αυτά ήταν ιρανικής προέλευσης έχει βάλει σε συναγερμό τις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου! (2) ότι ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δολιοφθοράς!.........αφήνει πολλά ερωτηματικά τα  οποία χρήζουν απαντήσεων!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου