Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Κατέστη πλειονότητα, ευτυχώς όχι προς το παρόν, πλειοψηφία!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Πρόσφατη δημοσκόπηση θέλει έναν στους δύο νεοέλληνες να απαντούν θετικά και να επικροτούν τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει σημαντικότερη και πλέον ανησυχητική είδηση από αυτήν.

  

Με δεδομένο το δημοκρατικό πολίτευμα και την ελευθερία που απολαμβάνει εξαιτίας αυτής της μεγάλης κατάκτησης ο Λαός μας, τρομοκρατεί αφενός η αθλιότητα των επιθέσεων εναντίον των βουλευτών από οργανωμένους προς τούτο, αγανακτισμένους «πολίτες» αλλά περισσότερο τρομοκρατεί η ανοχή άλλων και η σύμφωνος στάση του 50% της κοινής γνώμης.


Δεν νομίζω πια καθόλου εύκολη την αναστροφή αυτού του άθλιου κλίματος, ωστόσο χάριν μιας αντίληψης που ανακαλύπτει αχτίδα φωτός και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι θεωρώ απαραίτητη και αναγκαία την καταδίκη  απερίφραστα του φαινομένου από κάθε συνειδητό και δημοκρατικό πολίτη όπου σταθεί και όπου βρεθεί.

Η ανοχή ή η σιωπή μας όταν το θέμα τίθεται, μάλλον σημαίνει συνενοχή στη διαμόρφωση κλίματος εμφυλίου πολέμου.

Την οικονομική κρίση ίσως θα την αντιμετωπίσουμε, την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας ίσως θα την ανατάξουμε, την εμφύλια σύρραξη και τα θύματά της δεν θα την αντέξουμε!     

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς οι λέξεις έχουν πιά χάσει το νόημά των. Δημοκρατία άραγε είναι τα σημερινά "περήφανα γηρατειά" και τα σημερινά "τιμημένα νιάτα"; 37 χρόνια αγώνων πορείας του Έλληνα Πολίτη σήμερα πλήρη οικονομική εξάρτηση από τους ξένους λόγω των παρατατεμένων σκανδάλων των πολιτικών που κυβέρνησαν την Ελλάδα με την κάλυψη της ποιάς Δημοκρατίας; Όπως και να το λέμε, αυτή την διακυβέρνηση γιατί πρέπει να αρέσει στον πολίτη; ίσως το 50% να είναι μαζοχιστής, γιατί πρέπει να είναι το 100%; Είναι Έλληνες άραγε όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα ώστε να μιλάμε για εμφύλια σύρραξη; ε όχι, στην δημοκρατία η εκδίωξη των, αν μη τι άλλο, αποδεδειγμένα ανικάνων, είναι υποχρέωση του πολίτη και η κάλυψη με την προβιά της δημοκρατίας δεν δικαιολογεί πλέον απάθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή