Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Έφυγε η Έιμι Γουάινχαουζ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην καλύτερη ηλικία της και πάνω σε αυτό που μπορούσε να  ήταν ο Κολοφώνας της δόξας της έσβησε  η αγαπημένη και τόσο ταλαντούχα καλλιτέχνης Έιμι Γουάινχαουζ. Το περασμένο Σάββατο βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, από άγνωστη αιτία, όπως ανακοινώθηκε.


Μόλις 27 ετών, δεν λυπήθηκε ούτε μια στιγμή τα νιάτα της και το σπουδαίο χάρισμα με το οποίο την είχε προικίσει η φύση, τη φωνή της.  Η αδυναμία της στα ναρκωτικά και το αλκοόλ έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής της, αν και αυτό θα το επιβεβαιώσει η νεκροψία που θα γίνει την Δευτέρα ή την  Τρίτη, γιατί επίσημα δεν ανακοινώθηκε τίποτε ακόμη.

Άλλοι λένε ότι πήρε υπερβολική δόση έκστασης, ή μητέρα είπε ότι πριν λίγο που είχαν μιλήσει δεν φαινόταν πολύ καλά. Πολλές φορές είχε νοσηλευθεί γι αποτοξίνωση έχοντας στο πλευρό της τους γονείς της και κυρίως τον πατέρα της. Η πρόσφατη φορά ήταν το Μάιο του 2011.  Δεν ξέφυγε δυστυχώς κι εκείνη από το «καταραμένο 27» , ηλικία που πέθαναν κι άλλοι καλλιτέχνες όπως η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζίμυ Χέντριξ, ο Τζιμ Μόρισσον!

Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2003, εκείνο όμως που γνώρισε παγκόσμια, τεράστια επιτυχία ήταν το 2008 το Back to Black!........Ακούστε το!  

Η σύντομη ζωή της υπήρξε πολυτάραχη, ο δεσμός κι ο γάμος της με τον Μπλέηκ Φίντλερ - Σίβιλ, έναν τέως βοηθό παραγωγής βίντεο, υπήρξε καταστροφικός, αφού την βούτηξε στα βαριά ναρκωτικά.

Τόσο οι γονείς της όσο και τα πεθερικά της φοβόντουσαν πολύ μήπως αυτοκτονήσουν μαζί. Ο Μπλέηκ, τον οποίο παντρεύτηκε  στο Μαϊάμι της Φλόριντα στις 8 Μαΐου του 2007, λέγεται ότι την μύησε στο κρακ, την κοκαΐνη, την ηρωίνη. Εκείνος έμεινε για  επτά μήνες στη φυλακή, κι εκεί που τον είχε επισκεφθεί ο πατέρας της Έιμι, Μιτς, του είχε πει, πως θα έβαζαν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν άντεχαν την κατακραυγή των θαυμαστών τους. Η ίδια έλεγε πως όταν έπινε γινόταν πολύ βίαιη απέναντί του. 

Η πολυβραβευμένη συνθέτης και τραγουδίστρια  Έιμι Γουάινχάουζ γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1983 και με την κοντράλτα φωνή της έφερε την ανανέωση στο βρετανικό μουσικό στερέωμα. Έπειτα από το  περιπετειώδες διαζύγιό της που οριστικοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2009 δήλωνε ερωτευμένη με τον Τζος Μπόουμαν κι έλεγε ότι δεν χρειαζόταν πια τα ναρκωτικά στη ζωή της.

Οι τελευταίες της συναυλίες είχαν αναβληθεί λόγω της άσχημης υγείας της, μεταξύ των οποίων κι αυτή στην Αθήνα. Λέγεται πως πρόσφατα είχε δεσμό με τον σκηνοθέτη Ρεγκ Τράβις και δεν έκρυβε πως ήταν μπαϊσέξουαλ. Μια από τις μάστιγες του αιώνα μας, δυστυχώς, πήρε κοντά της ακόμη ένα νέο παιδί!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου