Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΦΩΣ και ΣΚΟΤΑΔΙ!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Απόγευμα Τετάρτης 06/07/2011. Τόπος: Πάρκο Αντώνης Τρίτσηs, Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, στο Ίλιον Αττικής.


Βραδιά αφιερωμένη στον Αντώνη Τρίτση. Διοργανωτής ο Οργανισμός του Πάρκου και συμμετέχοντες ομιλητές, πρόσωπα που είχαν την τύχη να γνωρίσουν αφενός και να συνεργαστούν αφετέρου με τον εξαιρετικό αυτό άνθρωπο στη ζωή τους.

Στην εξέδρα κάτω από τα πλατάνια και ανάμεσα σε δύο λίμνες παίζει ήδη η ορχήστρα Συμφωνικής Μουσικής Nέων της Ε.Ρ.Τ. Μαγεία. Παρουσίες μάλλον λίγες, κάπου 150 άτομα, μοιάζουν ποιοτικοί άνθρωποι, έτσι που να διορθώνουν το ολιγομελές της συμμετοχής.

Η πρόσκληση είχε γνωστοποιηθεί ακόμη και από τα FM. Πλήρης αναντιστοιχία αξίας του τιμώμενου και ανταπόκρισης του κοινού. Φαινόμενο των καιρών αλλά και του παρελθόντος που μας χαρακτηρίζει.


Οι αναφορές εκ μέρους των ομιλητών στη ζωή, το έργο και τα σχέδια του μεγάλου Πολιτικού, Αγωνιστή  της Δημοκρατίας, πνευματικού ανθρώπου, του με ρεαλισμό και γνώση οραματιστή, καθήλωσαν τους τυχερούς παρευρισκόμενους. Και ως εκ θαύματος παρεμβαίνει η βαρβαρότητα να καταστρέψει την απόλαυση και να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα των ημερών.

Ανάγωγοι συμπολίτες - μια ομάδα 15-20 ατόμων - ούρλιαζαν, απειλούσαν, μας φασκέλωναν, έβριζαν χυδαία, ειρωνεύονταν τους επισήμους εκεί, δήλωναν δε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε πολιτικό να τιμήσει με τη παρουσία του την εκδήλωση.

Είχαν έλθει οργανωμένοι να κακοποιήσουν πολιτικούς, καθοδηγημένοι, κυρίως εναντίων αυτών του ΠΑΣΟΚ. Η ισοπεδωτική αντίληψη των καιρών μετατρέπεται, από τους εμπνευστές της χυδαίας διαμαρτυρίας, σε αποκλειστικώς στρεφόμενη κατά του κυβερνώντος κόμματος και των εκπροσώπων του.

Σκέπτεται κανείς και προβληματίζεται συνάμα, βιώνοντας την αντίφαση ανάμεσα στη στάση ζωής του Αντώνη Τρίτση και τις βάρβαρες και συχνότατα καταστροφικές συμπεριφορές τέτοιου είδους «πολιτών» χάριν των οποίων έδωσε τους αγώνες μιας  ολόκληρης ζωής ο Τρίτσης και  λίγοι άλλοι, σαν αυτόν.

Αγώνες που βέβαια αντιμετώπιζαν πάντα την άρνηση της επικρατούσης πάντα καθυστερημένης νοοτροπίας μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας όσο και εκπροσώπων της.

Ωστόσο η ιστορία γράφεται πάντοτε σε ανηφορικές πορείες από εμπνευσμένους ανθρώπους που καταφέρνουν να πείσουν και να επιβάλλουν ρυθμίσεις που απολαμβάνουν και υπερασπίζονται μάλιστα σε δεύτερο χρόνο όσοι εμπόδιζαν με πείσμα την εφαρμογή τους αρχικώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου