Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π.20!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 13/07/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση των πρακτικών του Δ.Σ. στις 01/06/201, ακολούθησε (1) συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως και (2) η λήψη αποφάσεων επί (26) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 08/07/2011.

Υπήρξε πάλι το γνωστό πρόβλημα της ανεπάρκειας του χρόνου για την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως.

Η κ. Πρόεδρος έδειξε «προβληματισμένη» και προσπάθησε να βρεθεί τρόπος «συμπίεσης» της διάρκειας συζήτησης. Δυστυχώς όμως παρόλη την «συζήτηση» για την επίλυση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα  μέχρι της 10.30μμ......η κ. Κορογιαννάκη δεν κατάφερε να καταλήξει σε κανένα αποτέλεσμα!

Η λύση είναι απλή και την έχουμε ξαναγράψει στην εφημερίδα Kifisia Press!..... αλλά μάλλον το Προεδρείο δεν θέλει να δει ότι όλα μαζί δεν χωράνε!

Λόγω της ανωτέρω μεγάλης καθυστέρησης!......ο χρόνος συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως ήταν  πολύ περιορισμένος για να αφεθεί περισσότερος χρόνος για την λήψη αποφάσεων στα τακτικά θέματα :

Τα δύο πρώτα θέματα σχετικά με την συγχώνευση Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών και Σύσταση Ενιαίου Ν.Π.Δ.Δ. με τις επωνυμίες "Σχολική Επιτροπή Δήμου Κηφισιάς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" εγκρίθηκαν χωρίς κουβέντα, αφού προέκυψε η ανάγκη ορθής επανάληψης από οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για καθαρώς θέματα διαδικασίας

- Στο 3ο εγκρίθηκε η 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου του τρέχοντος έτους με κύριο λόγο η κάλυψη των δαπανών των Μενανδρείων, μέσω του Ν. Π. «Βικέλας»
  
- Στο 5ο  έγινε εισήγηση του Δημάρχου που εγκρίθηκε ομόφωνα όπως η Βίλα Καζούλη παραχωρηθεί  στον Δήμο Κηφισιάς από το ΥΠΕΚΑ εάν δεν έχει χρήματα να την συντηρήσει και να μπει στον πειρασμό να την εκποιήσει!

- Στο 7ο  συζητήθηκε και εγκρίθηκε η σύσταση επιτροπής υπό τον Δήμαρχο, με μέλη υπηρεσιακούς παράγοντες και συγκεκριμένα από το έχον την εμπειρία προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επισημάνθηκε ότι η επιλογή των νηπίων θα γίνει με βάση αντικειμενικά κριτήρια (εργαζόμενοι γονείς, εισόδημα κλπ) κάτι που εγγυάται την ορθότητα της επιλογής.

Αναφέρθηκε όμως από Συμβούλους η ανάγκη να επιδιωχθεί ή δυνατόν η κάλυψη του συνόλου των αναγκών. Κατατέθηκε επίσης πρόταση για διαπαραταξιακή σύνθεση της Επιτροπής που δεν έγινε δεκτή!

- Στο 14ο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία νέα κανονιστική που αφορούσε μεταξύ των άλλων και πρόστιμα γι΄ αυτούς που προκαλούν ρύπανση!

- Το 20ο  είναι διαδημοτική μελέτη  που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, διότι η άποψη των μειοψηφούντων ήταν ότι έπρεπε να προηγηθεί η παρουσίαση και μετά η έγκριση!

- Το 22ο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησε η Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φως» γιατί έκρινε υπερβολικό το ποσό για την υλοποίηση αυτών των έργων στους αθλητικούς χώρους της Ν. Ερυθραίας!

Όλα τα υπόλοιπα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου