Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Εορτασμός με την παρουσία του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Κέντρο «ΓΑΙΑ», το πρώτο Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε πριν από 10 χρόνια από το, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, γιόρτασε την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του που συμπίπτει με την ανακήρυξη του 2011 ως Διεθνούς Έτους Δασών, με μία επιβλητική συναυλία της ΚΑΜΕΡΑΤΑ, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, που ερμήνευσε τις «Τέσσερις Εποχές» του Antonio Vivaldi, την  Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011.


Τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν αποκλειστικά υπέρ των σκοπών του Μουσείου. Το Κέντρο «ΓΑΙΑ» συνεπές στο μακροχρόνιο όραμά του για την προστασία του πλούσιου αλλά απειλούμενου φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που πλήττουν σήμερα τον πλανήτη, εισέρχεται στη δεύτερη δεκαετία του, εμπλουτίζοντας συνεχώς τα προγράμματα του και εδραιώνοντας τη θέση του διεθνώς.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με την κ. Φαλή Βογιατζάκη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού που τέλεσε υπό την αιγίδα και την παρουσία της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου που ξεχωρίζει για το διαχρονικό ενδιαφέρον του για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός που τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης Μαρία Τσάκος, του Ομίλου Aegean, της εταιρείας Apivita, του ζεύγους Nicholas & Matti Egon και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Μέγας χορηγός της ΚΑΜΕΡΑΤΑ, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής για τα έτη 2011 - 2013 είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου