Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η αλληλεγγύη αναδείχθηκε σε αναγκαίο ρεαλισμό!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΡΩΝΙΤΗΣ

Υπήρξαν πολλά και δυνατά τα κτυπήματα στο κεφάλι και αναπόφευκτη η σύνθλιψη του περιεχομένου του. Εξηγήσιμη λοιπόν η σύγχυση που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του διότι θολή κατέστη η εικόνα των πραγμάτων στη συνείδησή του.

Ο κίνδυνος εξ αρχής υπήρξε μεγάλος. Συν το χρόνο απόκτησε αδυσώπητο μέγεθος. Και εμείς αφήσαμε το χρόνο ανεκμετάλλευτο να επιδεινώνει τα πράγματα. Εμείς λατρεύουμε τα θέλω μας και απωθούμε στο υποσυνείδητο τα όσα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε και μετά να αντιμετωπίσουμε, μάλιστα επειγόντως και σωστά.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ήδη μεγάλο, παλαιό, σύνθετο και προφανώς ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Γίνονται χρόνια τώρα προσπάθειες με άλλοτε άλλα αποτελέσματα και επιδόσεις. Έχει αποκτηθεί πείρα και η Πολιτεία βελτιώνει τα εγχειρήματα προς αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής. Προσφάτως επελέγησαν, πιλοτικά, τέσσερα μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής να φιλοξενήσουν τμήματα του ΟΚΑΝΑ μεταξύ των οποίων και το ΚΑΤ της Κηφισιάς.


Δεν μας εξέπληξαν οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής με προεξάρχοντες τους Δημάρχους Αμαρουσίου και Κηφισιάς. Στην Ελλάδα κανόνας είναι να αντιδρούμε και να μετατρέπουμε σε ηρωική κάθε πράξη που υπερασπίζεται το αμετάβλητο των πραγμάτων και των καταστάσεων.

Δεν αισθανόμαστε ποτέ την ανάγκη παράλληλα να προτείνουμε λύσεις που θα αποσκοπούν στην αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων που θα συνοδεύουν τους φόβους μας για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της όποιας επιλογής της Πολιτείας στη γειτονιά μας. Απλώς αντιδρούμε και επιπροσθέτως καταγγέλλουμε κάθε πρόοδο επαναλαμβάνοντας συμπεριφορές τύπου δημιουργίας χώρων ΧΥΤΑ επί δεκαετίες (Κερατέα).

Είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας για μας ως κατοίκων των Δήμων Κηφισιάς και Αμαρουσίου μεταξύ άλλων να συζητήσουμε εποικοδομητικά τη μάστιγα του αιώνα  και να συμβάλλουμε θετικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσων συνανθρώπων μας και κατά επέκταση των οικογενειών των και της κοινωνίας γενικότερα.


Η Κηφισιά βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των ελληνικών πόλεων όσο αφορά το ποσοστό υψηλής μόρφωσης των κατοίκων της και του οικονομικού τους επιπέδου. Δεν μας επιτρέπεται η αδιαφορία , η φοβική στάση, η αρνητική συμπεριφορά και ο εγωιστικός προστατευτισμός.

Προτείνεται διοργάνωση ανοικτών συζητήσεων με τη παρουσία και την εισηγητική συμβολή σε αυτές ειδικών και υπευθύνων προσώπων για τα ναρκωτικά και τη θεραπεία των εξαρτημένων.


Εμείς προτιθέμεθα να πρωτοστατήσουμε ως Kifisia Press με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και προσκαλούμε φορείς και πρόσωπα σε νηφάλια συμμετοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου