Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Παρακολούθηση........της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π.28554!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 26/06/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση των πρακτικών: 31/05/2011, 31/05/2011-έκτακτη και 02/06/2011-έκτακτη χωρίς παρατηρήσεις και ακολούθως με την λήψη αποφάσεων επί «14» τακτικών θεμάτων και «2» εκτάκτων θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 23/06/2011.

Πάρθηκαν ομόφωνες «εγκριτικές» αποφάσεις  και για τα «16» θέματα....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

Σημειώνω όμως χαρακτηριστικά τα ακόλουθα...

Θέμα 4. Έγκριση δαπάνης, ψήφιση διάθεσης πίστωσης  σε βάρος του Κ.Α. 35.6234.03 με τίτλο « Μισθώματα φορτηγών και μηχανημάτων έργων για αποκομιδή μπαζών » που έχει προϋπολογιστεί στο ύψος των 45.000,00 € για το έτος 2011 και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών της υπ’ αρ. 23/2011 Τεχνικής Έκθεσης της Τ.Υ. του Δήμου μας για την διεξαγωγή προχείρου διαγωνισμού.

Ο κ. Σιδέρης ανέφερε ότι αφορά μπάζα σε αλάνες της Νέας Ερυθραίας τα οποία κατηγγέλθησαν από δημότες της περιοχής!

Ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε αναλυτικά την «δαπάνη» μίσθωσης φορτηγών για 138 δρομολόγια και 80 μηχανημάτων με ερπύστριες για την αποκομιδή των μπαζών!!.....η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα!

Θέμα 7. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 35.6662.01 με τίτλο « Προμήθεια ανταλλακτικών και υλικών για τη συντήρηση και επισκευή του δικτύου άρδευσης » που έχει προϋπολογιστεί στο ύψος των 10.000,00€ για το έτος 2011.

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η δαπάνη αυτή αφορά δίκτυα αυτομάτου ποτίσματος σε διάφορες περιοχές του Δήμου και συγκεκριμένα για την εγκατάσταση περίπου 100 νέων προγραμματιστών!

Ο κ. Σιδέρης πρόσθεσε ότι ένας αριθμός προγραμματιστών αφαιρούνται παράνομα από διαφόρους «κηπουρούς» της περιοχής του ενιαίου Δήμου!

Θέμα 13. Απ΄ ευθείας ανάθεση σε μελετητή της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Σ.Ε.Σ».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι η μελέτη αφορά την ενοποίηση των συστημάτων ελεγχομένης στάθμευσης της Ν. Ερυθραίας και της Κηφισιάς. Το «σύστημα» της Ν. Ερυθραίας θα παραμείνει το ίδιο. Αντίθετα της Κηφισιάς θα αλλαχθεί!

Ο κ. Σκορδίλης άνοιξε τις τρεις προσφορές, όλα τα παρόντα τακτικά μέλη της Επιτροπής τις υπέγραψαν και ακολούθως ο κ. Δήμαρχος τις ανακοίνωσε επίσημα.....

- κ. Τριανταφύλλου Τοπ.  Μηχανικός  Ευρώ 12.336,00
- κ. Κουβάς Νικόλαος                       Ευρώ 12.589,00
- κ. Άννα Μαυρογιώργη                     Ευρώ 12.582,90

Συμπερασματικά όμως ΕΡΩΤΩ…..

1. Δεν θα έπρεπε κ. Δήμαρχε να γίνει πρώτα ένας έλεγχος της δαπάνη μίσθωσης φορτηγών και μηχανημάτων για την αποκομιδή μπαζών; Δεν θα έπρεπε να έχετε μερικά στοιχεία όπως π.χ τα μ3 ή τους τόνους των εν λόγω μπαζών;.......για να εκτιμήσετε περίπου πόσες διαδρομές θα χρειασθούν τα φορτηγά συγκεκριμένου τονάζ;….ή πόσα μηχανήματα με ερπύστριες είναι απαραίτητα;

Απλά και εύκολα θα καταλήγατε σε μια δαπάνη ρεαλιστική και οικονομική!.....την οποία τα μέλη της  Επιτροπής θα ενέκριναν ομόφωνα χωρίς ενδοιασμούς!

2. Δεν θα μπορούσατε κ. Σιδέρη να περιορίσετε τις παράπλευρες απώλειες των «προγραμματιστών» με μια καλύτερη εποπτεία των δικτύων  αυτομάτου ποτίσματος;

3. Πως είναι δυνατόν κ. Παπαδόπουλε και οι τρεις προσφορές για την ανάθεση της μελέτης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Σ.Ε.Σ» να είναι τόσο παραπλήσιες; Η σύμπτωσης.......είναι πράγματι εντυπωσιακή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου