Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πότε θα μπει «μαχαίρι» στα πολυέξοδα ταξίδια υπουργών και κρατικών αξιωματούχων;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαρίλαος Σταυράκης!.........έβαλε «πλαφόν» 250,00 ευρώ την βραδιά…..στις διανυκτερεύσεις των υπουργών και των κρατικών αξιωματούχων της Κύπρου στα υπηρεσιακά τους ταξίδια!

Τυχόν δαπάνες πάνω από το ποσόν οι υπουργοί ή κρατικοί αξιωματούχοι θα το πληρώνουν από την τσέπη τους! Όπως αποκάλυψε ο κ. Σταυράκης, το συγκεκριμένο μέτρο το εφαρμόζει ήδη ο ίδιος από το 2010 και για αυτό ο προσωπικός του λογαριασμός έχει ήδη χρεωθεί με 3.500,00 ευρώ.

Όσο για το ιδιωτικό αεροσκάφος, των οκτώ θέσεων, στα κυβερνητικά ταξίδια, θα χρησιμοποιείται μόνο προς προορισμούς που δεν υπάρχουν απευθείας πολιτικές πτήσεις!

Και για να μην ξεχνιόμαστε!……η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου έναντι της Ελλάδας, σύμφωνα με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, είναι πολύ……καλύτερη!

Χώρα                   S&P    Moody’s    Fitch

Κύπρος                  A            A2         AA-
Ελλάδα                  BB-        B1         BB+

Ιδού, παράδειγμα προς μίμηση κ. Παπακωνσταντίνου και στα καθ’ ημάς!  Θα πρέπει άμεσα να μπει «μαχαίρι» στις προκλητικές σπατάλες και τα συχνά πολυέξοδα «χλιδάτα» ταξίδια υπουργών ανά την υφήλιο!......ή σε υπηρεσιακά ταξίδια υπουργών με πολυμελή αποστολή για….«διακοπές»!.......


ή στην «συχνή» διάθεση του προεδρικού αεροσκάφους Gulfstream (του οποίου το ωριαίο πτητικό κόστος ανέρχεται στα 6.000,00 ευρώ βάσει των επίσημων στοιχείων του Πενταγώνου) για τις μετακινήσεις υπουργών όπως π.χ. του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών της υπουργικής συνοδείας ή του Υπουργού Οικονομικών, της ιδιαιτέρας του κ. Παπαδάκου και των Ειδικών Συμβούλων του!

Οι περικοπές λόγω οικονομικής κρίσης είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες για όλους!..........δεν νομίζεται κ. Υπουργέ Οικονομικών;; Συνεπώς το πρόσφατο υπερατλαντικό ταξίδι σας στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας το κοστοβόρο Gulfstream, δεν θα πρέπει να αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις.......στον Ελληνικό λαό που υποβάλλεται σε σκληρά μέτρα λιτότητας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου