Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Παρακολούθηση.....της Τακτικής Συνεδρίασης του Κοιν. Συμβουλίου Κηφισιάς στις 04/04/2011!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Η 3η Τακτική Συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς συνήλθε  τη Δευτέρα 04/04/2011 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «11» θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 3 ημερομηνίας 30/03/2011 πηγή...
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με συζήτηση διαφόρων θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης.
Η κ. Βλάχου  απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς κ. Παπαδάκη  επισήμανε ότι το πάρκο επί της οδού Γ. Λύρα είναι πολύ ωραίο, περιποιημένο αλλά είναι κλειδωμένο!.....και ως εκ τούτου δεν είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας!
Το δεύτερο ερώτημα της κ. Βλάχου  αφορούσε στο κέντρο νεότητας «Μελίνα Μερκούρη» και αν πρόκειται να επαναλειτουργήσει, διότι παραμένει κλειστό από τον σεισμό!....και το τρίτο θέμα αφορούσε στα μόνιππα της Κηφισιάς και κατά πόσο θα μπορούσε ο Δήμος να υποστηρίξει τους ανθρώπους αυτούς, ως προς την συντήρηση των αλόγων τους.
Ο κ.  Παπαδάκης απήντησε, ότι δεν γνωρίζει τα δύο πρώτα θέματα! Όσον αφορά δε στα μόνιππα είπε.....ότι ο δήμος βοηθάει.......έχουν απομείνει μόνο δυο ή τρεις αμαξάδες και έτσι και αλλιώς......δεν υπάρχει όρεξη από τη νεολαία!
Η κ. Αλιμπράντη  ερώτησε γιατί τον τελευταίο καιρό το φορτηγό για τα κλαδέματα δεν περνάει από το Κεφαλάρι.
Ο κ. Παπαδάκης επικαλέστηκε έλλειψη προσωπικού λόγω λήξεις των συμβάσεων και  έλλειψη οχημάτων λόγω βλαβών!
Η κ. Κανακάκη  αναφέρθηκε στα διπλό παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά από το Εστιατόριο «Καστελόριζο» και επειδή το πρόβλημα είναι χρόνιο πρότεινε να ενεργοποιηθεί η δημοτική αστυνομία στο συγκεκριμένο μαγαζί αλλά και σε κάθε παρόμοια περίπτωση.
Ο κ. Παπαδάκης παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο!...αλλά......
Στη συνέχει το λόγο πήρε η κ. N. Στεφανίδη η οποία έθεσε τρία θέματα:
1) ενώ αποφασίστηκε η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στις εργατικές κατοικίες, ολοκληρώθηκε μόνο η περίφραξη.
2) αν και πότε σκοπεύει ο δήμος να απομακρύνει τις τροχοβίλες από τις εργατικές κατοικίες και
3) αν στον υπό διαμόρφωση αθλητικό χώρο στην οδό Φραγκοπούλου προβλέπεται μόνο κατασκευή πέντε ποδοσφαιρικών γηπέδων πέντε επί πέντε.
Ο κ. Παπαδάκης απάντησε στο πρώτο θέμα, ότι δεν ψηφίστηκε ακόμη ο προϋπολογισμός και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κωδικός. Για το δεύτερο θέμα είπε, ότι αρμόδιο είναι το Δ.Σ. και για το τρίτο δεν γνωρίζει!
Η κ. Ν.  Τσακμάκη  στη συνέχεια, λόγω και του πρόσφατου ατυχήματος, έθεσε το θέμα επικινδυνότητας της διασταύρωσης Μάρκου Μπότσαρη και Όθωνος. Ο γράφων ζήτησε το λόγο από τον Πρόεδρο και επισήμανε, ότι η επικινδυνότητα της οδού Όθωνος αρχίζει από την διασταύρωση με τη Σωκράτους, όπου δεν υπάρχει ούτε βοηθητικός καθρέπτης, συνεχίζει στη διασταύρωση με την Α.  Διάκου και καταλήγει στα φανάρια με την Μπότσαρη. Λόγω της κατωφέρειας της οδού πρέπει να ληφθούν προστατευτικά μέτρα.
Ο κ. Σ. Χασιώτης αναφέρθηκε στην μη έγκαιρη αποκομιδή σκουπιδιών από την οδό Αναβρύτων. Ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος για την ελεγχόμενη στάθμευση και πληροφόρησε το σώμα ότι έχουν κλείσει στην Κηφισιά περί τα 40 καταστήματα. Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς, συνέχισε ο κ. Χασιώτης, να βοηθάει στις αδειοδοτήσεις αλλά να είναι νόμιμες και στις εθνικές εορτές να προβλεφτούν  στο μέλλον θέσεις στην εξέδρα των επισήμων και για τους τοπικούς  Συμβούλους.
Η κ. Λ. Χατζηγεωργίου διαπίστωσε ότι ο φωτισμός στην περιοχή των Αλωνίων είναι ελλιπείς και έθιξε το πρόβλημα με τα αδέσποτα.
Η κ. Δ. Κουλουριώτη  θεώρησε απαραίτητη την υδροδότηση της Εκκλησίας της Υπαπαντής στις Αδάμες. Ο κ. Παπαδάκης απάντησε ότι το αίτημα έχει σταλεί στις υπηρεσίες.
Η κ. Ε. Πολίτη  αναφέρθηκε στην «πρωτοφανή»  σχολική παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τα οχήματα του δήμου να παρελαύνουν!
Στην συνέχεια πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «11» προ ημερήσιας  διάταξης θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου