Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ανάσα αλλά και......έλεγχος για τα Νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Στις αρμόδιες ΔΟΥ είναι το 28% του προϋπολογισμού του «Αιγινήτειου» και του «Αρεταίειου», ώστε να μπορούν τα νοσοκομεία να πάρουν τα χρήματά τους και να ξεκινήσουν τις πληρωμές μισθών και φαρμάκων.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε τη διάθεση κονδυλίου ύψους δύο εκατομμύρια ευρώ από το «μερίδιο» του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία των δύο νοσοκομείων.

Μετά την παραπάνω χρηματοδότηση, την Πέμπτη 14 Απριλίου, έγινε σύσκεψη των υπουργών Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και Υγείας Α. Λοβέρδου με τις διοικήσεις των πανεπιστημιακών νοσοκομείων.

Όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει αξιολόγηση από ξένους αξιολογητές του επιστημονικού, του ερευνητικού, του διδακτικού, του κλινικού και του διοικητικού έργου των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο». Με βάση την αξιολόγηση θα γίνει τριετής προγραμματισμός.

Ο «ΑΝΤ1» πληροφόρησε (14 Απριλίου 2011 ώρα 18.30) ότι έκανε νυχτερινή έφοδο ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Α. Μουσιώνης στα ανωτέρω Νοσοκομεία και βρήκε 37!! άδεια κρεβάτια και γεμάτες αποθήκες από υγειονομικό υλικό! Η διοικήτρια του Νοσοκομείου υπέγραφε το κλείσιμο χωρίς να γνωρίζει;;!!

Μήπως ο έλεγχος πρέπει να συμπεριλάβει πράξεις και παραλήψεις της διοίκησης και του λοιπού προσωπικού; Διότι το να κατηγορεί η διοίκηση των Νοσοκομείων τα Υπουργεία για την ταλαιπωρία των πολιτών είναι το εύκολο ενώ το δύσκολο είναι η αυτοκριτική, την οποία είχαμε προβλέψει ότι όφειλε να γίνει (δείτε  πρόσφατο  ρεπορτάζ  της  Kifisia  Press  πατώντας  εδώ...). Ίδωμεν!....

Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος επανέλαβε την πρόταση του για ένταξη των νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» στο ΕΣΥ.

Θέμα πάντως συγχώνευσης των δυο νοσοκομείων και ενσωμάτωσης τους σε άλλο δεν τίθεται, καθώς πρόκειται για κληροδοτήματα του πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία υπάγονται σε αυστηρό καθεστώς διαχείρισης.....δείτε Video δήλωση Λοβέρδου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου