Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ανακολουθίες!.......στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 05/04/2011.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 05/04/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με  την λήψη αποφάσεων επί «11» θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 12454 ημερομηνίας 31/03/2011...πηγή

Πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «10» μόνο θέματα χωρίς.....ουσιαστικές διαφωνίες!

Σημειώνω χαρακτηριστικά.....

Εκτάκτως κατατέθηκε η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου κ. Φρατζεσκάκη σχετικά με την αίτηση για αλλαγή των βοηθητικών χώρων του ακινήτου της ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΟΔΟΥ στην περιοχή ΑΔΑΜΕΣ σε χώρους κύριας χρήσης (περίπου 2500τμ). Η γνωμοδότηση ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ για τη μετατροπή (θετικό). Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω ακίνητο στεγάζεται τα τελευταία χρόνια το κατάστημα JUMBO υπό συνθήκες "μη εγκεκριμένης" χρήσης των χώρων!

Θέμα 11. Αφορούσε την ορθή επανάληψη απόφασης της προηγούμενης Δ.Ε., η οποία μάλιστα είχε ακυρωθεί από την Περιφέρεια! Αφορούσε σε άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ο.Τ. των οδών Αργυροπούλου - Λεβίδου.

Ο ισχυρισμός ήταν ότι κακώς στην τότε απόφαση αναφαίρετο ότι ήταν περιοχή αμιγούς κατοικίας ενώ έπρεπε να αναφέρεται η ζώνη 2. 

Η συζήτηση στην οποία παρέστησαν  ο κ. Σπυρόπουλος για λογαριασμό της Πολεοδομίας και οι δικηγόροι κ.κ. Ξάνθης και Παναγακόπουλος, εκ μέρους  των  κατοίκων που αντιδρούν στη συγκεκριμένη αδειοδότηση και οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Περιφέρεια.....διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους γεμάτους με διαπληκτισμούς!

Τα κάτωθι δύο ερωτήματα τέθηκαν από τους κ.κ. Σκορδίλη,Τσούλο και Νικολέλη προς τον  Δήμαρχο κ. Χιωτάκη:

- πώς είναι δυνατόν, απουσία γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας,  να ζητείται ορθή επανάληψη απόφασης που έχει ήδη ακυρωθεί και από όργανο μάλιστα το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που την πήρε αρχικά;

-  στα θέματα αυτά αποκλειστική αρμοδιότητα δεν έχει  λογικά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και όχι η Οικονομική Επιτροπή;

τα οποία έμειναν αναπάντητα!..........με αποτέλεσμα να μην ληφθεί απόφαση!

Δυστυχώς μόνο στο Δήμο Κηφισίας εμφανίζονται τέτοιου είδους ανακολουθίες!.....οι οποίες οφείλονται στην ύπαρξη κάποιας μεγάλης...........ουράς που προσπαθεί να επαναφέρει θέματα,  τα οποία μάλιστα έχουν ακυρωθεί από την Περιφέρεια,  στην Οικονομική Επιτροπή........προς έγκριση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου