Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Δυο Νοσοκομεία αναστέλλουν την λειτουργία τους!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Με απόφαση της Πανεπιστημιακής τους διοίκησης δύο νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο, αναστέλλουν από 08/04/2011 την λειτουργία τους.


Το Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Βασιλίσσης Σοφίας 72, Αθήνα τηλ.  210 7289400) είχε την έδρα της Νευρολογίας και της Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ενώ, πρόσφατα μετά την ίδρυση της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής, στο Αιγινήτειο στεγάζεται η παραδοσιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ η οποία μετονομάσθηκε σε Α’ Ψυχιατρική Κλινική.


Το Αρεταίειο Νοσοκομείο (Βασιλίσσης Σοφίας 76, Αθήνα τηλ. 210 7286000), στεγάζει Κλινικές και Εργαστήρια που ανήκουν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα Χειρουργική Κλινική, Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική, Ακτινολογικό Εργαστήριο, Κλινική Αναισθησιολογίας, τη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού και τα εργαστήρια: Παθολογοανατομικό, Κυτταρολογικό, Μικροβιολογικό, Αιματολογικό και Oρμονολογικό.

Η απόφαση των Διοικήσεων ελήφθη λόγω του οικονομικού αδιεξόδου το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα αφενός αδυναμία χορήγησης φαρμάκων για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς και αφετέρου αδυναμία περίθαλψής τους.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, τα χρήματα δεν αρκούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες σε τρόφιμα, καύσιμα και φαρμακευτικό υλικό, ενώ η μισθοδοσία των εργαζόμενων παραμένει ζήτημα μετέωρο εδώ και εβδομάδες.

Οι διοικήσεις θεωρούν ότι αποκλειστικά υπεύθυνα είναι τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας αλλά όμως αποφεύγουν την αυτοκριτική!

Μετά την απόφαση, αναστέλλονται όλες οι εισαγωγές, προγραμματίζονται εξιτήρια για τους ασθενείς που νοσηλεύονται και τα νοσοκομεία εξέρχονται από το σύστημα ευημεριών.

Οι εργαζόμενοι ευρίσκονται σε απεργία και αποφασίζουν κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου