Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Παρακολούθηση.......της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/04/2011!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 13/04/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 32 τακτικά και 9 απόντα μέλη του Δ.Σ. η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση των πρακτικών της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 09/03/2011, την ενημέρωση του Δ.Σ. από τον κ. Δήμαρχο, την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως και την λήψη αποφάσεων επί (38) τακτικών θεμάτων και (6) εκτάκτων θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.13 ημερομηνίας 08/04/2011.

Σημειώνω χαρακτηριστικά...

Η κ. Καρογιαννάκη αναφέρθηκε στο έκτακτο θέμα προς συζήτηση που αφορά την ίδρυση αυτόνομης μονάδας του ΙΚΑ για την καλύτερη κάλυψη του Δήμου  διότι το ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών!

Ο κ. Χιωτάκης πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28/04/2011. Επίσης ενημέρωσε το Σώμα (1) ότι το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης ψήφισε ομόφωνα την παραμονή του γυμνασίου στην Εκάλη (2) ότι ο Δήμος δικαιώθηκε με την  απόφαση του  Εφετείου Αθηνών σχετικά με την διεκδικήσει των 365τμ στο Ο.Τ. 510!.....χάρη στην άοκνη προσπάθεια του Διευθυντού Πολεοδομίας τον οποίο συνεχάρη δημόσια!....και (3) ο Δήμος πρόσφατα αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας δύο αναψυκτήριων επί της οδού Τατοϊου τα οποία είχαν μετατραπεί σε χαρτοπαιχτικές λέσχες εκ των οποίων μάλιστα η μία λειτουργούσε και ρουλέτα!

Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτου ο οποίος επίσης εγκωμίασε το έργο του Διευθυντή Πολεοδομίας τα τελευταία χρόνια και καυτηρίασε τις συκοφαντίες εις βάρος του από τον τοπικό τύπο!!

Οι κ. κ. Σπηλιωτοπούλου και Νικολέλης αναφέρθηκαν στις αντικειμενικές αξίες στην Κηφισιά που θα πρέπει σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Υπουργείου Οικονομικών να αναπροσαρμοσθούν προς τα πάνω και πρότειναν λόγω της σοβαρότητας του θέματος να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να τοποθετηθεί!

Ο κ. Χιωτάκης παρενέβη και εισηγήθηκε όπως οι αντικειμενικές αξίες παραμείνουν ως έχουν σήμερα! Η κ. Σπηλιωτοπούλου αντιπρότεινε όπως γίνει επίσημη πρόταση προς το Υπουργείο να μειωθούν προς τα κάτω λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα!

Ο κ. Βάρσος αναφέρθηκε στα δύο αναψυκτήρια που έγιναν παράνομα λέσχες τζόγου τα οποία έκλεισαν μετά από παρέμβαση του ιδίου μαζί με τον  κ. Χιωτάκη και συνέστησε όπως όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμβάλουν στην πάταξη τέτοιου είδους φαινομένων  στην Κηφισιά!

Η κ. Συνοδινού υπέβαλε ερώτηση γιατί καταργήθηκε ξαφνικά η λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ  522-523 στις Αδάμες; Ποίος το αποφάσισε χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του τις ευπαθείς ομάδες;....και εισηγήθηκε όπως τεθούν (1) το θέμα Δημοτικής Συγκοινωνίας και (2) το θέμα των Αντικειμενικών Αξιών της περιοχής  προς συζήτηση σε μία έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.!

Ο κ. Κανακάκης σχολίασε ότι ο Δήμος γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό την κατάργηση της λεωφοριακής γραμμής 522-523!...και ερώτησε γιατί άφησε ο Δήμος την υπόθεση του Ο.Τ.510 να «τραβήξει» τόσα χρόνια .....για να δικαιωθεί;;

Η κ. Κοσμά αναφέρθηκε στην ημερησία διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. η οποία δυστυχώς δεν περιέχει ουσιαστικά θέματα π.χ. περιλαμβάνει 5 «εγκρίσεις» περί κάλυψης ζημιών οχημάτων λόγω πτώσεων σε λακκούβες κτλ.!.........αντί το «επίκαιρο» θέμα των  Αντικειμενικών Αξιών της περιοχής!

Επίσης ερώτησε τι γίνεται με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής;; Υπάρχουν σοβαρά θέματα χρήσης γης..........τα οποία δεν συζητούνται! Γιατί; Επίσης υπάρχουν θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος και....Πρασίνου!.......τα οποία πρέπει άμεσα να συμπριληφθούν στην ατζέντα της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής!

Οι κ.κ. Συνοδινού και Μουστάκη αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της συγκρότησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία ακόμα δεν έχει γίνει και για την οποία σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. ζητούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες......αλλά ο Δήμος κωλυσιεργεί!

Ακολούθησαν.........«εγκριτικές» αποφάσεις χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!..........για τα «36» από τα «38» θέματα διότι:

- το Θέμα 9 «που αφορά έγκριση ταμειακού απολογιστικού πίνακα για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς» απεσύρθη και.......

- το Θέμα 17 «που αφορά Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις / Σταθμούς» δεν συζητήθηκε διότι είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής!

Ζητώντας εκτάκτως τον λόγο ο κ. Σκορδίλης, αναφέρθηκε στο  Δελτίο Τύπου  που αναρτήθηκε στο site του Δήμου Κηφισιάς στις 04/04/2011.......που κάνει λόγο ότι.....

« Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ενημέρωσε την κ. Χριστοφιλοπούλου για την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινωνία της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης η απόφαση του Υπουργείου να συγχωνεύσει τα δύο γυμνάσια και έθεσε υπόψη  της Υφυπουργού τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν τελικά υλοποιηθεί. Ο κ. Χιωτάκης ζήτησε να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Κηφισιάς, το οποίο σύσσωμο εξέφρασε την αντίθεσή του, αναφέροντας ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας αλλά και ποιότητας εκπαίδευσης στο κορεσμένο από μαθητές Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας ενώ θα στερήσει από την Δημοτική Ενότητα Εκάλης ένα σχολείο δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης! »

και σχολίασε.....ότι θεωρεί εντελώς «απαράδεκτο» το περιεχόμενο του εν λόγω  Δελτίου Τύπου διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!.................και υπενθύμισε στον  κ. Χιωτάκη  ότι η απόφαση του Δ.Σ. δεν ήταν ομόφωνη!..... αφού απουσίαζε η δική του ψήφος! Ο κ. Σκορδίλης  συνέχισε  τονίζοντας πως τέτοιου τύπου αποστομώσεις γίνονται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα! Ο κ. Χιωτάκης δεσμεύτηκε να διορθώσει άμεσα την ανακοίνωση!

Δυστυχώς κ. Χιωτάκη αντί να επιληφθείτε του θέματος άμεσα και να «αποκαταστήσετε» την αλήθεια........η ανακοίνωση  παραμένει ως έχει μέχρι και σήμερα παρόλο που είχατε δεσμευτεί να την διορθώσετε! Εύγε κ. Δήμαρχε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου