Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Oι Αντιδήμαρχοί μας!...Μέρος 2ο...

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Ο κ.  Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την ευθύνη του Αστικού Περιβάλλοντος, την καθαριότητα, την ανακύκλωση, την πολιτική προστασία και τη διαχείριση του Περιβάλλοντος.

Ο κ. Ξυπολυτάς είναι οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμων περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. Green Belt που έχει κύριο στόχο την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Οι σπουδές του είναι συναφείς με τις αρμοδιότητες που του ανατέθηκαν, είναι νέος, είναι φιλόδοξος και εδώ θα δείξει αν μπορεί όλα τα ανωτέρω να τα αξιοποιήσει για την Κηφισιά.

Η Κηφισιά έχει ζώνες προστασίας με συγκεκριμένα Προεδρικά Διατάγματα, θέλει πρόσθετο αστικό πράσινο και φυσικά απαίτηση όλων μας είναι η καθαρή πόλη, ο Δήμος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε μια θεομηνία και να αποκτήσουμε επιτέλους πεζοδρόμια και φωτισμό.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για τον κ. Ξυπολυτά!.......

Ο κ. Νίκος Παναγιώτου έχει την ευθύνη της χωροταξίας της Πόλης, την Πολεοδομία, τον αστικό σχεδιασμό και την παιδεία.

Ο κ. Παναγιώτου είναι πολιτικός μηχανικός, πολύ έμπειρος δημοτικός Σύμβουλος και αρκετά χρόνια Αντιδήμαρχος Κηφισιάς.

Οι αρμοδιότητες του με τρομάζουν! Πρέπει να ασχοληθεί με το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, την Πολεοδομία που δεν ξέρουμε που θα στεγαστεί για μπορεί να μας εξυπηρετεί και την παιδεία, δηλαδή το μέλλον μας, τα παιδιά μας !, αλλά και την αναβάθμιση των σχολείων και την συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή, την υλοποίηση νέων σχολείων που ήδη απαιτούνται π.χ. στον Γράμμο – Φοίνικα και φυσικά να βρει τους αναγκαίους πόρους για τα πιο πάνω θέματα.

Δύσκολο και πολυποίκιλο έργο.Για να δούμε τον συμμαθητή μου και φίλο μου τι «ψάρια» θα πιάσει! Σίγουρα μπορεί, σίγουρα θέλει, αρκεί να τον αφήσουν τα συμφέροντα και οι παρεμβάσεις …

Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της πόλης, το κυκλοφοριακό, την ελεγχόμενη στάθμευση, την συντήρηση των δημοτικών κτιρίων.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι δικηγόρος και εμπειρότατος στα δημοτικά αφού επί σειρά ετών διατελέσει Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Τώρα σαν νομικός πως θα λύσει το κυκλοφοριακό, αν θα κατασκευάσει «το γεφύρι της Άρτας» του υπογείου σταθμού στάθμευσης στον Πλάτανο, αν βρίσκει λογική την μεταφορά της στάσης λεωφορείων της Πλατείας Πλατάνου κατά 10 μ προς το στένεμα του πεζοδρομίου και γίνεται της κακομοίρας, αν θα βρει χρήματα να συντηρήσει το Μελίνα Μερκούρη, έστω να του βάλει νερό, το νεράκι του Θεού που το έκοψε η ΕΥΔΑΠ γιατί δεν βρίσκεται το ρολόι και έτσι ο Δήμος δεν το πλήρωσε, αν θα λύσει το πρόβλημα των βρόχινων νερών που συνεχώς κάνουν αδιάβατη την πλατεία στην Νέα Κηφισιά, στην Νέα Ερυθραία και όχι μόνο, αν θα βρει κτίριο για την στέγαση της Πολεοδομίας, αν θα βρει χώρο σε δημοτικό κτίριο να συνεδριάζει και η αντιπολίτευση, αν θα βρει χώρο για τα πολιτιστικά δρώμενα, αν … μόνο εκείνος το ξέρει.

Εύχομαι να δούμε κάτι να γίνεται και εμείς να κυκλοφορούμε σαν άνθρωποι στο κέντρο της Πόλης.

Τώρα αν  η επιλογή τους για τις θέσεις που κατέλαβαν είναι η ενδεδειγμένη, εκείνοι και ο Δήμαρχος θα μας το αποδείξουν στην πορεία!

Τους εύχομαι να έχουν όρεξη, υπομονή και επιμονή γιατί οι καρέκλες που ανέλαβαν είναι……….ηλεκτρικές!!

1 σχόλιο:

  1. Το παρελθόν (ιδιωτικό, επαγγελματικό και δημοτικό) όλων των αντιδημάρχων είναι εκείνο που καθοριζει το μέλλον της (ενιαίας) Κηφισιάς. Όρεξη δεν αμφισβητείται ότι έχουν πολύ, άλλωστε το πλήθος των δέντρων που κόπηκαν για το χαρτί που χρειάστηκε για να διαφημιστούν, ιδιαιτέρως του πρώτου, το αποδεικνύει. Τώρα προς ποιά κατευθυνση θα εξαντλήσουν την όρεξή των, είναι κρυμμένο μυστικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή