Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Παρακολούθηση.............της πρώτης Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής!

Δημαρχείο Κηφισιάς

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε  την Τρίτη 18/01/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1.  Ομόφωνη έγκριση δαπανών και ψήφιση διάθεσης πιστώσεων  συνεχιζόμενων από το 2010 στο 2011 έργων και μελετών σύμφωνα........... με τους προϋπολογισμούς των τριών Δήμων!?

2 – 7. Ομόφωνη έγκριση δαπανών και ψήφιση διάθεσης πιστώσεων προϋπολογισμού 2011 στο ύψος του 1/12 μορίου ανά μήνα που αφορούν επιχορηγήσεις, αμοιβές, ασφαλίσεις, υπερωρίες, εισφορές, ΔΕΗ κτλ.

8.  Ομόφωνη έγκριση δαπανών και ψήφιση διάθεσης πιστώσεων προϋπολογισμού 2011 στο ύψος του 1/12 μορίου ανά μήνα που αφορούν τοκοχρεολύσια των τριών Δήμων ύψους ευρώ 120.000,00 ανά μήνα! Ο κ. Χιωτάκης σχολίασε….. ότι το εν λόγω ύψος θεωρείται ρεαλιστικό!

9 – 10. Ομόφωνη έγκριση δαπανών και ψήφιση διάθεσης πιστώσεων προϋπολογισμού 2011 στο ύψος του 1/12 μορίου ανά μήνα που αφορούν εισφορές υπέρ συνδέσμων, λοιπές δαπάνες!.... και επιχορηγήσεις νομικών προσώπων!

12. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια σάκων απορριμμάτων που είχε προϋπολογισθεί στο ποσό των ευρώ 35.000,00 για το έτος 2010 αποφασίσθηκε ομόφωνα να επαναληφθεί  διότι παρουσιάστηκε μόνο μία  προσφορά!

13 – 25. Ομόφωνα αποφασίσθηκε η ανάθεση σε «διαφόρους»  Δικηγόρους να παραστούν ενώπιον Ειρηνοδικείων, Μονομελών ή Τριμελών Πρωτοδικείων, Διοικητικών Εφετείων ή Πρωτοδικείων κατά την συζήτηση διαφόρων αγωγών κατά του Δήμου Κηφισιάς!

Ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Σκορδίλης παρενέβη λέγοντας ότι , για λόγους οικονομίας, ο Δήμος θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να έχει μόνιμο Νομικό Συνεργάτη  με συγκεκριμένο ύψος αμοιβής. Ο κ. Χιωτάκης απάντησε ότι ο Δήμος έχει ήδη δύο Νομικούς Συμβούλους και αριθμό εξωτερικών Νομικών Συνεργατών με τις κατώτερες αμοιβές!

Ο κ. Χιωτάκης συνέχισε λέγοντας ότι τα Μέλη της Επιτροπής θα πρέπει να εξετάζουν προηγουμένως τους φακέλους των  υπό συζήτηση θεμάτων για να είναι πλήρως ενήμερα! Οι φάκελοι θα είναι στην διάθεσή των από την προηγούμενη Παρασκευή!

26. Αποφασίσθηκε σχεδόν ομόφωνα η ανάθεση στον Δικηγόρο κ. Χαρίλαο Καφετζή να παραστεί την 07/02/2011 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου ( Σχηματισμός Ακυρωτικής Διαδικασίας ) κατά την συζήτηση της Αίτησης (1) του Συλλόγου ΔΡΥΑΔΕΣ (2) του Συλλόγου  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ κατά (1) Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (2) Υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ (3) Προϊσταμένου Πολεοδομίας Δήμου Κηφισιάς (4) Δημάρχου Κηφισιάς  περί ακυρώσεως της «αδείας περιφράξεως» του κ. Σπύρου Παπαγεωργίου και περί ανάκλησης μερικώς της  απόφασης  «περί κήρυξης ως αναδασωτέας έκτασης 955 στρεμμάτων στην θέση Παληαγιάννη – Κοκκιναρά του Δήμου Κηφισιάς»

Ο κ. Σκορδίλης απείχε από την ψηφοφορία λόγω της ενεργούς συμμετοχής του σε ένα εκ των ανωτέρω Συλλόγων!

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης παρατηρήθηκαν οι ακόλουθες διαδικαστικές ανακολουθίες:

  1. Χωρίς επίγνωση του «μεγέθους» και του «σκοπού» των διαφόρων δαπανών πως είναι δυνατόν τα μέλη να τα εγκρίνουν ομόφωνα και μόνο....... με την εισήγηση του Προέδρου;
  1. Πως είναι δυνατόν να εγκρίνουν μόνο την ανάθεση σε διαφόρους «Δικηγόρους» να παρίστανται σε διάφορα Δικαστήρια....χωρίς να ερευνούν / συζητούν και να εγκρίνουν τις «αμοιβές» των;
  1. Πως είναι δυνατόν τα Μέλη να συνέρχονται και να εγκρίνουν ομόφωνα χωρίς να είναι πρώτα ενήμερα του περιεχομένου των φακέλων των διαφόρων υπό συζήτηση θεμάτων;
  1. Πως είναι δυνατόν ο κ. Πρόεδρος να ανασύρει κάθε φορά  τον φάκελο του υπό συζήτηση θέματος ακριβώς την ώρα που θα συζητηθεί σύμφωνα με την ατζέντα και να  ρίχνει μία πρόχειρη ματιά στο περιεχόμενό του το οποίο να ερμηνεύει κατά το δοκούν!!......προτού εισηγηθεί προς τα Μέλη της Επιτροπής την απόφασή του!!.....που θα γίνει αποδεκτή .....ομόφωνα!!
  1. Πως είναι δυνατόν η Ατζέντα των  υπό συζήτηση θεμάτων  να μην συμπεριλαμβάνει και τα .....Άλλα θέματα!!............. για να μπορεί οιοσδήποτε εκ των παρευρισκομένων να εγείρει «κάποιο» θέμα;
Αναμένομε κ. Χιωτάκη να μεριμνήσετε.........την άμεση διευθέτηση των ανωτέρω διαδικαστικών ανακολουθιών.......για  να συμβάλετε από την αρχή αποτελεσματικά  στην «μεγάλη πρόκληση» της χρηστής διακυβέρνησης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς και για να επιτύχετε όπως η Επιτροπή αυτή γίνει ....συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης!!

Δημήτριος Αγγελίδης
Συντάκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου