Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση για το ελαιόλαδο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η GAEA ήταν ο Μέγας Χορηγός σε μια ξεχωριστή συνάντηση για τον κόσμο του ελαιολάδου και τα μυστικά του, η οποία διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο «Ελληνίδες του Κρασιού» στην Αίγλη Ζαππείου. Η κ. Μαρία Λαζαράκη και η κ. Έφη Χριστοπούλου, χημικοί και εμπειρογνώμονες στη γευσιγνωσία ελαιολάδου ξενάγησαν τους επισκέπτες στον υπέροχο κόσμο της ελιάς και του ελαιολάδου.


Στην εκδήλωση  «Το ελαιόλαδο και τα μυστικά του», οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες της κ. Λαζαράκη και της κ. Χριστοπούλου. Οι δύο γευσιγνώστριες παρουσίασαν τις ποικιλίες ελαιοκάρπων, τις περιοχές προέλευσης και τις κατηγορίες ποιότητας του ελαιολάδου. Ιδιαίτερη μύηση γευσιγνωσίας ελαιολάδου έγινε στους παρευρισκομένους, οι οποίοι δοκίμασαν διάφορους τύπους ελαιολάδου γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα κριτήρια αξιολόγησης της γεύσης, της ποιότητας, της γνησιότητας και των αρωμάτων του παρθένου ελαιολάδου.

Ο  Σύνδεσμος «Ελληνίδες του Κρασιού» ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της GAEA, για την ευγενική υποστήριξη της εκδήλωσης και τον κ. Ηλία Μαμαλάκη για τη παρουσία του. Ο κ. Κεφαλογιάννης αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του το Σύνδεσμο αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που κατέχει το παρθένο ελαιόλαδο στην καθημερινή μας διατροφή τονίζοντας τόσο τα γευστικά όσο και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.


Προτού, οι παρευρισκόμενοι  περάσουν στο κοκτέιλ για να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα μαγειρεμένα με τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της GAEA με τη συνοδεία κρασιών των μελών του Συνδέσμου, ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης  χαιρέτισε την εκδήλωση δηλώνοντας πως «το ελαιόλαδο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινή μας διατροφής και ότι η Ελλάδα παρά τη χαμηλή της παραγωγή παρουσιάζει αρτιότερο αποτέλεσμα σε ελαιόλαδο από τις παραγωγές άλλων χωρών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου