Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Τα εν ΔΗΜΩ.....εν ΟΙΚΩ!...της Συνεδρίασης του Δ.Σ. για τον Προϋπολογισμό 2012.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 06.00μμ  συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Κορογιαννάκη, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία καθυστερημένα στις 06.25μμ με την προσέλευση μόνο 27 Μελών!.....ο Δήμαρχος πήρε τον λόγο για να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο:

- Υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τα τεκταινόμενα....η εισροή χρημάτων προς τον Δήμο είναι πολύ περιορισμένη!

- Δεν έχουν αποδοθεί ακόμη  τα τέλη διαφήμισης προς τον Δήμο!  

Πάρθηκαν στην συνέχεια «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «2» έκτακτα θέματα: (1) Επιχορηγήσεις Αθλητικών Συλλόγων Κηφισιάς να βασίζονται σε εισηγήσεις οι οποίες να εστιάζουν δραστηριότητες διαφορετικές και όχι επαναλαμβανόμενες και (2) Δαπάνη για δωρεά κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης αξίας 1 ευρώ από 15/12/2011 μέχρι 05/01/2012 σε Δημότες και Επισκέπτες προς υποβοήθηση του εμπορικού κέντρου.  

Η συζήτηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, προ ημερησίας διατάξεως, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις να είναι πολύ σύντομη, για να δοθεί αρκετός χρόνος προς «άμεση» συζήτηση του άρθρου «1»......που αφορά την έγκριση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος ( Νέα έργα – Μελέτες 2012 κτλ.).

- Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε ο κ. Βάρσος κατά ορισμένων συναδέλφων του στο προηγούμενο Δ.Σ. οι οποίοι είπαν ότι ο ίδιος προσπαθεί να κάνει την περιοχή δουργούτη!

- Η κ Συνοδινού ζήτησε όπως ο «αναλογούν» χρόνο της να της διατεθεί κατά την διάρκεια της συζήτησης του  Τεχνικού Προγράμματος.

- Ο κ. Σκορδίλης (1) ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτου το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του έργου αποχέτευσης στην Άνω Κηφισιά (2) ρώτησε  τον κ. Δήμαρχο πως θα λειτουργεί το Κοινοτικό Παντοπωλείο;....θα είναι μόνο για απόρους; Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει έντονη δυσφορία στην κοινωνία αναφορικά με τις προσλήψεις ή και τους διαγωνισμούς του Δήμου! Ο Δήμος θα πρέπει να είναι υπόδειγμα / φορέας διαφάνειας και χρηστής διοίκησης!

- Η κ. Βλάχου ανέφερε ότι ο «Κρίκος Ζωής» προσφέρει βοήθεια μοιράζοντας «πακέτα» σε άπορους δημότες.

- Ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος διευκρίνισε ότι στην Νέα Ερυθραία δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραιτηθούμε ούτε ενός εκατοστού!....από τους κοινόχρηστους χώρους!

- Ο  κ. Τσούλος συμφωνεί πλήρως με την παρατήρηση του κ. Σκορδίλη σχετικά με την έντονη δυσφορία η οποία εμφανίζεται στην κοινωνία αναφορικά με τις προσλήψεις ή και τους διαγωνισμούς του Δήμου! Συγκεκριμένα ανέφερε ότι δημότες που έλαβαν μέρος πρόσφατα σε διαγωνισμό πρόσληψης στην Υπηρεσία Καθαριότητας απερρίφθησαν παρόλο που πληρούσαν τους όρους!

- Ο κ Δήμαρχος πήρε τον λόγο και είπε ότι (1) το Κοινοτικό Παντοπωλείο προορίζεται μόνο για άτομα με ειδικές ανάγκες! (2) προσλήψεις γίνονται μόνο μέσω  ΑΣΕΠ  και οιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένσταση! Οι οριστικοί πίνακες προσλήψεων θα αναρτηθούν μόλις παραληφθούν από το ΑΣΕΠ.

Στην συνέχεια  συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα κάτωθι «12» από τα «14» τακτικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου